Hakem, Trabzon’un penaltısını vermedi

Ligin ilk haftasında Kasımpaşa galibiyeti  ile ümitlenen Trabzonspor camiası daha sonra içeride ve dışarıda almış olduğu iki yenilgi ile hem ilk hafta galip geldiği Kasımpaşa bu ligin en zayıf halkalalarindan biri olduğunu hem de Ersun Yanal gibi deneyimli bir hocaya rağmen kendi kadrolarının da ligde iddialı olma adına yetersiz ve hazır olmadığını yaşayarak anlamış oldular.

Süper Lig’e Beşiktaş karşısında alınan farklı mağlubiyetle “Merhaba” diyen Alanyaspor’un ise daha sonra topladığı 4 puanın morali ile çıktığı Trabzonspor önünde ne yapacağı kadar, yeni transferi Wagner Love’ın da kendi taraftarı önünde göstereceği performans merak konusuydu. Wagner Love değil ancak Emre şahane bir şut ile takımına rahatlatan golü atarken daha sonra Guerrier ve Sefa üç puanı getirdi. Ersun Yanal’ın sahaya sürdüğü kadroya baktığımız zaman ise Fatih Terim’in zorlu Hırvatistan deplasmanında şans verdiği Okay Yokuşlu, gol umudu Muhammet Demir gibi isimlerin ilk onbir yerine yedek kulübesinde oturmalarının ilginç tercihler olduğunu söyleyebiliriz.

 İlk yarının başlarında topu kendi yarı alanında kabul edip rakibe baskı uygulayan ve ani ataklar ile de Suk’u gol pozisyonuna sokmayı düşünen Bordo-Mavililer, Güney Koreli ile de önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Topu rakip yarı alana yığan ancak yaratıcı oyun açısından oldukça eksik bir Trabzonspor izledik. Bu Trabzonspor taraftarlarını üzmeye devam edecek.

MHK’nin büyük umutlar bağladığı ve yeni sezonda FIFA hakem listesi için hazırladığı genç hakem Halil Umut Meler dün akşam yönettiği maç ile bu sezon ilk dört hafta içinde Süper Lig’de 3. kez düdük çalmış oldu. Dün akşamki yönetimine baktığımızda ise başarılı olmadığını söyleyebiliriz. İlk yarının ilk 15 dakikası içinde Trabzonsporlu oyuncuların değişimli olarak çokça yaptıkları taktik faullerde deneyimsizliği nedeniyle durumu çözemediği için sarı kart gösteremedi. Alanyaspor ceza alanı içinde N'Sakala’nın rakibi Mustafa Yumlu’ya yaptığı Trabzonspor lehine penaltı gerektiren faulü vermeyerek önemli bir hata yaptı.