Hakem Yıldırım’ı Beşiktaş kurtardı

Süper Lig’de 25.hafta geride kalırken rakibini yenen Beşiktaş,  1 puan farkla liderliği tekrar geri aldı.

Beşiktaş’ın Trabzon’da galip gelip 3 puanı alması hem TFF’yi hem de MHK’yi büyük bir sıkıntıdan kurtarmış oldu.

Maçta kötü bir yönetim gösteren hakem Bülent Yıldırım, ilk yarıda Siyah-Beyazlı takımın net bir penaltısını vermedi .

Şampiyonluk ipini göğüslemek için mücadele edecek olan Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki müthiş yarış lig sonuna kadar sürecek gibi görünüyor.

Hafta sonunda hem şampiyonluk kovalayan hem de UEFA Avrupa Ligi’ne katılma mücadelesi veren takımları ilgilendiren çok önemli bir derbi oynanacak.

Galatasaray bu sezon ligdeki  şampiyonluk yarışından çok erken koparken Avrupa’dan da elendi. Bu hafta oynayacakları Fenerbahçe derbisi Sarı-Kırmızılı oyuncular için kendilerini affettirmek için çok önemli bir fırsat olacak.

Sahasında taraftarları ile yeniden barışmak isteyen Galatasaraylı oyuncuların Fenerbahçe önünde kolay teslim olacağını hiç kimse düşünmesin.

Taraftarı ile de bütünleşecek olan Sarı-Kırmızılı oyuncular karşısında Portekiz’den yorgun dönecek olan Fenerbahçe’nin işi hiç de kolay görünmüyor.

Lider Beşiktaş ise hafta sonunda geçen haftayı üç farklı Bursaspor galibiyeti ile kapatan ligin ne yapacağı kestirilemeyen takımı Eto’o’lu Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Kağıt üstünde Beşiktaş’ın İstanbul’da rakibi Antalyaspor’u çok rahat yenebileceğini düşünenler olabilir.

Ancak Eto’o gibi bir dünya yıldızına sahip Antalyaspor’u kimse hafife almasın. Fenerbahçe karşısında neler yapabildiklerini hep beraber gördük.

Beşiktaş takımının almış olduğu üç yenilgiden iki tanesini kendi evinde yaşadığını göz önüne alırsak Beşiktaş -Antalyaspor maçının da her türlü sürprize açık olduğunu düşünüyorum.

Ligin bu sezon en iyi çıkış yakalayan takımı Torku Konyaspor’u ve teknik direktörü Aykut Kocaman’ı da kutlamak gerektiğini düşünüyorum.

Onlar da bu hafta Medipol Başakşehirspor ile ligin üst sıralarını etkileyecek üç sonuca da açık keyifli olmaya aday bir maç oynayacaklar.