Hakemler kötü başladı

Fransa’da başlayan Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda takımlar ile birlikte hakemler de sahne almaya başladılar.

İlk 4 günde oynanan maçlar içinde Almanya, Hırvatistan, Polonya, İspanya gibi takımlar hem galip gelmeleri hem de oynadıkları iyi futbol ile dikkat çekerken; Slovakya, Arnavutluk, Ukrayna, Romanya ve Belçika takimları ise mağlup olmalarına rağmen oyun dirençleri ve istekleri ile rakiplerine zor anlar yaşattılar. Bizim Milli Takımımız ve Kuzey İrlanda Milli Takımı ise oynanan maçlar içinde ne yazık ki en verimsiz futbolu ortaya koyan takımlar olarak gözüktüler. Turnuvanın  hakemleri ise ilk iki günkü maçlarda önemli hatalar yaparken, takip eden iki günkü oyunlarda ise başarılı oldular.

Turnuvanın açılış maçında ev sahibi Fransa zor da olsa Romanya’yı mağlup ederken, Macar hakem Viktor Kassai ev sahibi takımın ilk golünde kaleciye yapılan net bir faulü görmedi. Galler-Slovakya maçında kıran kırana bir mücadele sonunda galip gelen taraf ada ekibi olurken Norveçli hakem Sven O.Moen kötü bir yönetim gösterdi ve her iki takımın da birer tane net penaltısını vermedi .

İsviçre ile Arnavutluk arasındaki güzel oyunda golü erken yiyen Arnavutlar ilk yarıda on kişi kalmalarına rağmen ikinci yarıda ortaya koydukları istekli oyun ile gol pozisyonları bulsa da yine de mağlup olmaktan kurtulamadılar. İspanyol hakem Carballo ise Arnavutluk takımının net bir penaltısını vermedi. Büyük bir heyecanla beklediğimiz Milli Takımımız’ın Hırvatistan ile oynadığı grubun ilk maçında ise tam bir hayal kırıklığı yaşadık.

Hırvat takımı baştan sona üstün götürdüğü oyunda üç puanı alan taraf olurken, farklı mağlubiyetimizi önleyen etken ise üst direkler oldu. İsveçli hakem Jonas Eriksson takdir haklarını Milli Takımımız’dan yana kullanırken Cenk Tosun ve Volkan Şen’in kırmızı kart görmemiş olmaları ise Ay-Yıldızlı ekibimiz adına önemli birer şans oldu.

İngiltere’nin Rusya karşısında son dakikada yediği gol ile berabere kaldığı müsabakayı yöneten İtalyan Nicola Rizzoli iyi yönetimi ile final maçının önemli adaylarından birisi olduğunu gösterdi. Almanya ile Ukrayna arasındaki muhteşem mücadeleyi yöneten Martin Atkinson ile İtalya-Belçika maçındaki yönetimi ile diğer İngiliz hakem Mark Clattenburg başarılarıyla finale göz kırpan diğer hakemler oldular.