Hakemler yine sahnedeydi!

Geçtiğimiz hafta oynanan maçlar sonucunda şampiyonluk düğümü çözülürken küme düşme düğümünün çözümü ise son haftaya kaldı. Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan ettiği Osmanlıspor maçını yöneten Cüneyt Çakır, sonucu etkileyen bir hata yapmazken ilginç bir şekilde oyunun ilk yarısında sarı kartını kullanmamak adına yemin etmiş gibiydi. Özellikle Quaresma’nın rakibine arkadan yapmış olduğu sert ve sportmenlik dışı bir faul vardı ki, buna sarı kart göstermemek için sadece Cüneyt Çakır olmak gerekiyordu. 
 
Haftaya liderin 6 puan gerisinde giren Fenerbahçe’nin, Gençlerbirliği ile oynadığı maçı yöneten Alper Ulusoy’un çok kötü bir yönetim gösterdiği ve cezaya girdigi Eskişehirspor-Fenerbahçe maçından sonra böyle önemli bir müsabakaya atanması ise başlı başına bir skandaldı. İşte o Alper Ulusoy, Fenerbahçe ceza alanı içinde Volkan Şen’in rakibine faul yaparak düşürmesini görmezlikten geldi ve Gençlerbirliği takımının çok net bir penaltısını veremedi. 
 
Düşme hattını ve UEFA Avrupa Ligi’ni ilgilendiren çok önemli maçta Başakşehirspor’un ilk golü öncesinde Arnavut oyuncu Sokol Cikalleshi’nin topu eli ile düzeltmesini göremeyen kale arkası hakemi Bahattin Şimşek, Eskişehirspor’un mağlubiyetinde pay sahibi oldu. 
 
Alt sıraları ilgilendiren bir diğer maçta Çaykur Rizespor rakibi Gaziantepspor’u yenerek rahatlarken, hakem Serkan Çınar ev sahibi takımın net bir penaltısını vermedi. Düşme hattının en önemli maçında Kayserispor ile Sivasspor birer puanı paylaşırken, bu sezonun başarılı hakemi Mete Kalkavan güzel yönetimlerine bir yenisini daha ekledi. 
 
Ligin ilk beş sırasında yer alabilmek için sahaya çıkan Akhisarspor ile Galatasaray’ın mücadelesinde Hakem Suat Arslanboğa’nın Akhisarlı oyununun göğsüne çarpan topa penaltı kararı vermesi maçın sonucuna olumsuz yönde etki etti.
 
Yönetmiş olduğu Trabzonspor -Gaziantepspor maçı sonrasında dönemin Trabzonspor başkanı ve yöneticileri tarafından hakem soyunma odasında mahsur bırakılan Çağatay Şahan’a Trabzonspor korkusu nedeniyle yaklaşık 7 aydır süper ligde maç veremeyen MHK artık utanmış olacak ki, geçtiğimiz hafta Bursaspor-Konyaspor müsabakasında görev vererek günah çıkarttı. 
 
Süper Lig’e yükselmek için çok  önemli olan Giresunspor-Alanyaspor maçının hakemi Halis Özkahya Alanyaspor’un net bir penaltısını vermeyerek ligin gidişatını etkiledi.