Hakemlerden yargısız infaz!

İlk onbirinde Bruno Alves, Almeida ve Meireles gibi Türkiye liginde oynayan 3 futbolcusu olan Portekiz’i;  Cristiano Ronaldo’nun sakatlığı konusunda Türk usulü düşündüğünü sanmıştım... Mülum bizimkiler; (Özellikle eskiden) derbi maçları öncesi yıldız futbolcularının sakat olduğunu ve bu yüzden oynamasının imkansız olduğunu söyleyerek, rakiplerinin futbolcusu üstüne strateji planlaması yapmasını engellemek isterlerdi. Şark kafasıyla ucuz bir aldatmaca oyunuydu.

Cristiano Ronaldo’nun “Oynamasının zor olduğu”nun ısrarla söylenmesi üstüne sahaya çıkması; bana Türkiye Ligi çağrışımı yaptı. Ne de olsa, Portekiz’in kadrosundaki 3 isim bizimkilerden... Şaka bir yana, Ronaldo’nun olması Portekiz’e zaten yaramadı. Çünkü Brezilya’da hakemler, FIFA’nın yüzünü kara çıkarmaya devam ediyor. Skandal kararların önü arkası bir türlü kesilmedi.

Almanya lehine verilen penaltı ve Pepe’ye gösterilen kırmızı kart faciaydı. Penaltı pozisyonu, her maçta  sıkça rastlanan çetin bir ikili mücadeleydi. Eğer o pozisyon penaltıysa, her maçta 4-5 tane çalınması lazım... Pepe ise rakibine kafa atmadı. Sadece temas etti, itmedi bile... Müller kafa yemiş gibi kendini arkaya attı, hakem bu tiyatroyu yedi. Sarı kartlık olay kırmızıya taşındı. Portekiz’i yargısız infazla bitirdiler.

Almanya elbette iyi oynadı ama, devreyi 3-0  gibi çok çarpıcı sonuçla önde bitirecek kadar da süper oynamadı. Skor tabelalarında, hakem kontenjanından ısmarlama goller var. Ya hakemler ya FIFA, aklını başına toplasın.

***

Maçın ikinci yarısı Almanlar için farketmedi... Bırakın galip durumda olmayı, 3-0 yenik olsalardı bile; oyun disiplininden gram taviz vermezlerdi. Portekiz’den hakem infazına karş bir isyan futbolu beklerdim. Olmadı, yenilgiyi kabullendiler. İnançları, hevesleri bitmişti.