Halil Kantarcı’yı idam edin

Halil Kantarcı 15 Temmuz’da, Müslüman Anadolu topraklarını işgalciler çiğnemesin diye en önde saftaydı. O gece İstanbul Çengelköy’de, işgalcilerin kurşunuyla şehid oldu!

Şâyet Kantarcı o gece şehid olmasaydı 10 Kasım 2016’da yargılanmaya devam edecekti.

Niye mi?

Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi 28 Şubat’ta da, Müslüman Anadolu halkına yapılan saldırıya karşı direnişin en ön safında olduğu için.

28 Şubat’ta açılan ve hâlâ devam eden mahkemelerimiz var. Bunlardan biri de “Bandırma Noel Baba” davası.

2000 senesinde 28 Şubat cuntasının emrindeki asker, Şehid Halil’in de bulunduğu Bandırma Cezaevi’ne saldırdı. Bulunduğumuz koğuşa günlerce mermi, gaz bombası attılar. Sonunda 28 Şubat cuntası, dört duvar arasında olan bizleri teslim almayı başardı! Müslüman Anadolu halkı orada da şehid verdi: Hasan Meriç!

Hasan ağabey de 28 Şubat cuntasına direnirken tutsak düşmüş ve bizlerle birlikte Bandırma Cezaevi’ndeydi.

28 Şubat cuntası saldırmış, bir gönüldaşımızı şehid etmiş ama dava bize açılmıştı. 13 yıl süren dava neticesinde, 25 Aralık(!) 2013 tarihinde Yargıtay hakkımızda verilen hapis cezalarını onadı.

15 Temmuz Şehidimiz Halil Kantarcı da hapis cezası alanlar arasındaydı. Şehid Halil’i tekrar hapse girmekten, 9 yıl yattıktan sonra beraat etmesi kurtardı. Halil devletten 9 yıl alacaklıydı. Bandırma Noel Baba davasından aldığı hapis cezası, 9 yıl alacağından mahsup edildi: 6 yıl 8 ay!

Geriye kalan ne olacak!..

Yargıtay’ın Bandırma Noel Baba davasında verilen cezaları onamasının ardından çoğumuz tekrar cezaevine girdik. Bu sırada Kökler Derneği Hukuk Birimi’nin çabaları neticesinde dosya hakkında “Yeniden Yargılama Kararı” çıktı.

İlk mahkeme 19 Şubat 2016 tarihindeydi. Şehidimiz Halil Kantarcı da mahkemeydi. Devletten alacağı olmasına rağmen hakkında “Adli kontrol” kararı vardı. Şehidimiz mahkemeden hakkında verilen “Adli kontrol” kararının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme de bu talebi uygun bulup Halil hakkında “Adli kontrolün” kaldırılmasına karar verdi.

19 Şubat’taki mahkeme Şehid Halil ve diğer gönüldaşlar için hasret giderme ve bilmeden bir vedalaşma mahkemesi oldu. 28 Şubat darbesinden beri hâlâ cezaevinde olan gönüldaşlar Halil’i en son orada gördüler. Halil de onları...

10 Kasım 2016’da Şehid Halil’in mahkemesi var, bekleriz!..

Bakarsanız 16 Kasım’da, 28 Şubat Atatürkçü-FETÖ’cü cuntanın 15 yaşındayken Şehid Halil hakkında istediği idam kararı bu sefer çıkar!

Geçmişte olduğu gibi mezardan çıkartıp darağacına asarsınız. Tarih tekerrüden ibaret değil mi canım!..

Nasılsa 28 Şubat’tan beri Müslüman Anadolu evlatları için değişen bir şey yok; Ergenekoncusu, Balyozcusu, FETÖ’cüsü çıkar ama Müslüman Anadolu evlatları zindanlarda tutulmaya devam edilir!..