Halil Meler ’den tartışılacak kararlar

Ziraat Türkiye Kupasında C grubunu ilk iki sırada bitirmeye en yakın iki takımın oynadığı maçta yedek oyunculardan oluşan kadrosu ile ev sahibi Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında kupadaki ilk maçında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Süper lig ve UEFA Avrupa Ligi derken, bir de kupa maçlarının yoğunluğu ile karşı karşıya kalan sarı lacivertli takımda hafta sonu oynayacağı Beşiktaş derbisini de düşünen Hollandalı teknik adam Advocaat, ligde ve Avrupa’da şans veremediği yedek oyunculardan oluşan bir kadro ile Gençlerbirliği karşısına çıkmayı tercih etti.

Halil Umut Meler, Ocak ayından itibaren FİFA kokartı taşıyacak olan genç ve yetenekli bir hakem. Bu sezon üç büyük takımdan sadece Fenerbahçe’nin Akhisar ile oynadığı deplasman maçında düdük çalan Halil Umut Meler, MHK tarafından ilginç bir şekilde kupada da yine Fenerbahçe müsabakasına atandı. Oysaki MHK’nin hakemlerini diğer takımların maçlarında da eşit şekilde görevlendirmesi ve bazı hakemlerini bazı takımların “kadrolu hakemi” haline getirmemesi gerekir.

Dün akşam ise Halil Umut Meler dengesiz ve tartışmaya açık bir yönetim gösterdi. 10. dakikada bariz gol şansını önlediği için İsmail Köybaşı’na göstermiş olduğu kırmızı kart tartışmaya açıktı. Bu pozisyonda bana göre İsmail faul yaptığı anda rakibi Serdar’ın topa tam olarak bir hakimiyeti yoktu, ancak gözlemcisi de bunu bir hata olarak kabul edemez ve hakemin notunu düşüremez.

Topsuz alanda rakibine faul yapan Fenerbahçeli Caner’e doğru bir sarı kart gösterdi. Rakibine sert bir şekilde faul yapan Neustader’e yerinde bir sarı kart çıkardı.

2. yarıda Fenerbahçe ceza alanı içinde rakibinin ayağına sert bir şekilde basan Salih’in hareketine Gençlerbirliği lehine penaltı kararı vermeyerek önemli bir hata yaptı.