Sizce bu restleþmenin sonu nereye varýr?
Baþbakan Erdoðan ‘Mart ayýna kadar süre veriyorum’ dedi, Kemal Kýlýçdaroðlu da ‘Bu þantajý yemeyiz bir tek CHP’li kalýncaya kadar mücadele edeceðiz, direneceðiz’ dedi...
Artýk ‘direneceðiz-mücadele edeceðiz, savaþacaðýz, taþ, sopa’ sözlerini görünce anlýyorum ki ‘iktidarý destekliyoruz’ dedikleri ‘Kürt Sorunu’ ya da ‘Yeni Anayasa’ konusunda CHP lideri Kemal Kýlýçdaroðlu ya da vekillerine yine ‘soldan soldan’ gelmiþler.
Kendilerine gelmeleri için de arada bir Baþbakan Erdoðan’ýn çýkýp ‘ülkenin önemli sorunlarý var sizin kaprislerinizle uðraþamam’ ayarý vermesi gerekiyor.
12 Haziran 2012 seçimleri CHP’yle ilgili bir þeyi daha öðretti bizlere, ayar yemeden, azar iþitmeden, son mühlet verilmeden akýllarý baþýna gelmiyor!
Hatýrlayýn 12 Haziran seçimlerinde de ‘Meclis’e geleceðiz yemin etmeyeceðiz TBMM’yi kilitleyeceðiz iþ yaptýrmayacaðýz’ diye tutturmuþlardý.
Yapmayýn etmeyin sözleri kar etmeyince Baþbakan Erdoðan’ýn ‘Size þu tarihe kadar müsaade’ minvalindeki sözlerini duyup bir de ‘iþin ciddiyetini’ kavrayýnca geldiler ve yeminlerini ettiler.
Þimdi de ‘Yeni Anayasa’yý yaptýrmayacaðýz, gerekirse memlekette bir tek CHP’li kalýncaya kadar direneceðiz’ diyorlar.
Zaten 15 ay boyunca direnmiþler.
19 Eylül 2011 tarihinde baþlayan Yeni Anayasa Uzlaþma Komisyonu 15 ayda sadece 31 maddede uzlaþabilmiþler.
103 maddeyi 15’e bölün ve hesaplayýn bakalým Anayasa Uzlaþma Komisyonu bu iþi kaç ayda bu iþin içinden çýkabilir. Hadi 40 ayda (üç buçuk yýldan fazla) uzlaþma komisyonu ‘Yeni Anayasa’ taslaðýnda anlaþtý diyelim sizin anlayacaðýnýz tam bir ‘yaz gelince sana arpa buðday vereceðim’ mevzusu.
Þimdi Baþbakan Erdoðan’ýn ‘Size Mart ayýna kadar süre, uzlaþtýnýz uzlaþtýnýz uzlaþamazsanýz biz de halka sunarýz’ demesi haksýz mý?
Bence geç bile kalýndý bu resti çekmekte.
Ne söylemelerini bekliyoruz ki CHP’nin?
Ülkeye demokrasi gelsin mi demelerini? Evet 1982 darbe anayasasýnýn ruhu deðiþmedikçe bu ülkeye demokrasi gelmez, kamuoyu araþtýrmalarýn da yeni bir anayasa isteyen seçmenlerin oraný yüzde yetmiþlerde deðiþtirelim ve daha özgürlükçü bir anayasa yapýlsýn mý demelerini?
Ne diyecekler bir daha bu ülkede kimse darbe yapmaya yeltenemesin yeni anayasa da bunu da yasal güvenceye alalým mý?
Kürt sorununu çözelim mi? Ne bekliyoruz ki CHP’den?
Elbette seksen yýlýn CHP’sine evrim geçirtecek halimiz yok elbette!
CHP bildiðimiz Cumhuriyet Halk Partisi iþte, içerisinde ‘halk’ ismi geçip de halkla uzaktan yakýndan iliþkisi olmayan, halktan kopuk, siyasi genleri bozuk, kurulduklarý tarihten bu yana askerin dipçiði olmadan iktidara gelememiþ bir parti.
Önce sahneye CHP Ýzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler çýktý CHP’nin ruhunu hatýrlatmak için...
Dün de 2007 yýlýnda Ruþen Çakýr’a verdiði röportajda ‘Ben ulusalcý deðil milliyim ayrýca da bu cý ci eklerini de pek sevmem’ diyen üç yýldýr suskunluðunu koruyan eski CHP lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal CHP kürsüsünden partililere seslenip, “Anayasa’dan Türklük kavramýný çýkartmak isteyecekler. Buna izin vermeyelim. Biz hem ulusalcýyýz, hem de yenilikçiyiz’’ sözleriyle bir anlamda Birgül Ayman Güler’e destek verdi.
Kahve falý açmak gibi olmasýnda, üç gün mü desem üç hafta mý desem kesinlikle üç ay deðil çok da deðil ancak üç vakte kadar Önder Sav’ýn sesi soluðu da bir yerlerden çýkar.
Hele bir CHP’de Haluk Koç’lu, Atilla Kart’lý, Muharrem Ýnce’li, Ýsa Gök’lü, Emine Ülker Tarhan’lý, Birgül Ayman Güler’li CHP içindeki ulusalcý saflar sýklaþmaya baþlasýn Önder Sav’ýn sesi de çýkar.
Endiþeye mahal yok anlayacaðýnýz onlar ‘bir tek CHP’li kalýncaya kadar direneceðiz’ diyedursunlar onlarýn ‘TBMM’den geçirtmeyiz dediði Anayasa Paketi’ halktan geçer...