Haller içindeki İstanbul halleri

Porselen serçe, mavi sandalye, deniz havası, gökdelen camları, langırt, güneşli bank... Halleri arasından geçeriz sokaklardan. Şöyle ki...

DALGALI FOTOĞRAFLAR

Rüzgâr ve dalgalarla beraber çıkmak için selfie çekebilirsiniz. Ama bir arkadaşınıza daha geniş perspektifle de fotoğraf çektirmek imkânı var. Dokuz Palmiye Otobüs Durağı ile arkanızdaki sahildeki kayalara vuran dalgalarla fotoğraf çektirmek mümkün. Kartal.

LANGIRT MAKİNASI

Büyük bir han. Adı: Kaya Kardeşler İş Merkezi. Beş kapılı bir iş hanı. İki kapısı ana caddeye diğer üç kapısı üç ayrı sokağa açılıyor. Dört bir yana kapısı var. Avlusunda iki langırt masası. Bir liraya çalışıyorlar. Atalar. Kartal.

DUVARDAKİ YAZI

Denize paralel yolda. Kayaların yanı sıra uzanan beton duvarda. Bir yazı: “İnanırsan Var.” Dragos - Kartal arası.

MAVİ SANDALYELER

Eski Salacak İskelesi şimdilerde mavi sandalyeli bir lokal. Caddenin deniz tarafında değil kara tarafında. Uzaktan Kız Kulesine, Boğaz girişine karşı çay içmek imkânı mevcut.  Adı: Lokal Salacak. (0216) 310 97 83. Üsküdar.

PEMBE SERÇE

Dışarıya taşan çeşitli objeler. Farklı sabunlar gibi. İçeri girdiğinizde duvarlarda pek çok hediyelik eşyalara rastlıyorsunuz.  Bir rafta parlak pembe renkli porselen serçeler dört lira. Adı: Hems. Tel: (0216) 399 38 37. Maltepe. 

ESKİ EV

Ayazma Camii restore ediliyor. Şimdilerde kapalı. Bu camiin çaprazında. Tam köşede eski bir ev. Ayazma Mahallesi. Üsküdar Bir başka güzel ahşap ev Nevzemin Sokak No: 7 Bahariye, Moda’da.