Haluk Ulusoy görev başına!

Yılların gazetecisi Cengiz Tümer’in, dünkü spor sayfamızda nefis bir Haluk Ulusoy röportajı vardı. Başkan adayı, “Türk futbolu benimle çağ atlayacak” diyor ki; buna yüzde yüz inanırım. Çünkü Türk futbolu, onun görev başında olduğu dönemde tarihinin en parlak günlerini yaşadı. Gene öyle olacağından kuşkum yok.

Üstelik Haluk Ulusoy; ilk kez göreve geldiğinde, her an patlamaya hazır bir barut fıçısının üstüne oturtulmuştu. Bunun nedeni, Naklen Yayın Havuz Sistemi’nin Türkiye’ye yerleştirme sancılarının meydana getirdiği anlamsız kavgalardı. Şenes Erzik’in planlaması ve önerisiyle getirilen sistem; birileri tarafından önlenmeye çalışılıyordu. Kafaya oynayan büyük TV şirketleri birleşerek, BİMAŞ adlı bir şirket kurmuş ve naklen yayınları kapmak istiyordu. Ama bunu yaparken Anadolu kulüplerini tamamen devre dışı bırakmak, geride kalan 4 büyüğe de 20’şer milyon dolar vererek; işi 80 milyon dolara kapatmak istiyorlardı. Yalnız televizyonlarını değil; kendi gruplarına dahil  büyük tirajlı gazeteleri de kullanarak, havuz sistemini kurmaya çalışanlara karşı acımasız bir saldırı kampanyası başlattılar, Şenes Erzik dayanamadı istifa etti. Yerine gelen iki başkan da, üçer-dörder aylık çok kısa görev süreleri içinde kaçtılar. Çünkü BİMAŞ grubu, isteklerine cevap vermeyeni yerle-bir ediyordu.

Haluk Ulusoy bu atmosfer içinde başkan olurken, onu çok zor bir dönem bekliyordu. İnanılmaz iftiralara ve saldırılara muhatap oldu. Yılmadı, aksine diklendi ve naklen yayın gerçeğini Türkiye’ye öyle sağlam bir şekilde otturttu ki; artık kralı gelse sistemi yerinden oynatamaz. Bu yüzden Türk futbolu, Haluk Ulusoy’un o dönemdeki cesur ve dirayetli yönetimine teşekkür borçludur.

***

Yalnız naklen yayın işi değil ki; milli takımın ve G.Saray’ın olağanüstü başarılı dönemleri de, gene Ulusoy’un başkanlığındaki yıllara denk düşer. Yeniden göreve talip olurken, “Türk futbolu benimle çağ catlayacak” demesi, bu yüzden “Hayal görme” ya da “Kafadan atma”değildir. Diyorsa, yapacaktır.

Türkiye, yeniden eline gelen bu fırsatı iyi kullansın. Başka Haluk Ulusoy yok!