Hamarat yorgun ayaklar

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Braga galibiyetini elde ettikten sonra Sivas yollarına düştü. Art arda iki zorlu deplasmandı ve de dün yorgun ayakların sahibiydi Galatasaray aslında. Ama akılcı ve oyun disiplinine sadık kalarak maçı kazanmasını bildi.

Maçın daha dakikası dolmadan, Umut’un atmış olduğu çok güzel, bir o kadar da enteresan bir gol vardı. Sivasspor adına Erman’ın atmış olduğu gol ise en az Umut’unki kadar keyif verici görüntüdeydi. Aynı Erman, takımı adına iki tane çok önemli golü kaçıran da oldu.

Sivasspor, hücumda iyi çoğalıyor. Özellikle ilk yarının büyük bölümünde oyuna tempo da getiren bir futbol sergileyen oldu. Unutulan bir taraf vardı ki, attıkları tek golün dışında kaçırdıkları, Galatasaray’ın attıklarından daha fazlaydı.

Ancak Sivasspor savunmasının göbeği, araya ve arkaya atılan her topta, rakibine gol şansı ve gol davetiyesi çıkarandı. Burak Yılmaz ile Umut Bulut’un kendi adına attığı ikinci, Galatasaray adına attığı üçüncü gol, belirtmiş olduğum gibi, Sivasspor savunmasının zaafiyetinden kaynaklanan gollerdi.

Galatasaray’da Yekta ne zaman görev alsa, hatasız oynuyor. Çünkü top ayağına geldiği zaman akıllı ve bireysel yeteneği de üst düzeyde. Kadir’den çalmış olduğu topu, Umut’a “al at” pasıyla, ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Burak Yılmaz, ligimizin en golcü futbolcusu, kralı. Ama en ufak bir temasta kafasını gözünü tutarak yatmasını yadırgıyor ve bunu kendisine yakıştıramıyorum. Böyle lüzumsuz görüntülerin sahibi olmamalı. Fatih Hoca mı düzeltir, kendi mi düzelir, bilmiyorum. Ama nasıl ki attığı gollerle alkışlanıyor, onun adına bu tip görüntüleri arzu etmiyoruz diyorum.

Galatasaray adına yazı başlığımı “Yorgun Ayaklar” diye kullanmak istiyorum. Yorgun ama becerikli ayaklar. Hiçbir mazerete sığınmadan, gol adamlarını rakip kalede iyi kullanan bu Galatasaray, haklı bir galibiyetle, Spor Toto Süper Lig’in en tepesinde oturmaya devam ediyor.

Şampiyonlar Ligi’nde ve bu son Sivasspor deplasmanındaki kazanan Galatasaray, haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisine, iyi bir moral depolayarak, büyük beklentiler içinde gidecektir.