Hamas saldırıları kimin işine yarayacak?

Zulmün devletleşmiş hali olan İsrail belki de ilk defa bir "empati" yaşadı! "Hamas'ın saldırıları, İsrail'i tahrik etti" eleştirileri, bir "hoca"nın "Ayet-el Kürsî okumayın şeytanı kızdırırsınız" tavsiyesi kadar saçmadır. Ancak plânların başarısı, bitişteki isabetiyle ölçülür!

ABD medyası, Hamas'ın 7 Ekim saldırılarını, 11 Eylül'e benzetiyor. New York Times, "İsrail'in 11 Eylül'ü" derken, ABD'nin başlattığı "Haçlı Seferleri" gibi İsrail'in de "Siyonist Saldırılar" başlatacağını belirtiyor; daha ilk günden "Kara Harekatı"nı telaffuz ediyor! Benim ise, 11 Eylül'deki istihbarat zaaflarının(!) 7 Ekim'de de aynen tekrarlanması dikkatimi çekiyor.

Kimse, "Amerika veya İsrail yanılmaz/yenilmez" kompleksi yaşadığımı düşünmesin. Hiçbir zulüm baki kalmamıştır. Ekonomik ve teknolojik entrikalarla dünyayı sömürmek, "zeki" olmayı gösterebilir ama "akl-ı selim"in alameti, "sırat-ı müstakim"dir. Akılsız ve vicdansız zeka, şok hatalara gebedir.

Bütün dünyayı gözetleyen ABD'nin, Arizona'da aylarca eğitilen El-Kaide militanlarını ve saldırılarını fark etmemesi mümkün müdür? Zaten 11 Eylül'ü izleyen 25 günde Afganistan gibi bir ülkeyi işgal etmek, saldırılar sonrasında; sıfırdan başlanarak gerçekleştirilebilecek bir operasyon değildir.

Dahası var... ABD, Taliban'a savaş açmıştı ama ne hikmetse Taliban'ın en büyük iki düşmanı olan Şah Mesud ve Burhaneddin Rabbani işgalden hemen önce "Batılı" yöntemlerle öldürülmüştü!

Dahası da var... Taliban'ı yok etmek için giden Amerika, 20 yıl sonra bütün Afganistan'ı Taliban'a teslim etmişti! Hatta DEAŞ gibi yeni bir örgüt üretmişti. Suriye'yi, PKK'ya teslim etmesini ise Türkiye engellemişti!

Şimdi kimse 11 Eylül saldırılarını; sonuçları üzerinden sorgulamıyor. Mahir Kaynak'ın, "Olay kimin işine yarıyorsa faili de odur" kriteri, 11 Eylül için uygulanmıyor. ABD'nin, 11 Eylül belgelerini neden hâlâ açıklamadığını kimse umursamıyor!

ÇİRKİN BİR 11 EYLÜL TAKLİDİ Mİ?

ABD'nin, "terörle mücadele" bahanesiyle hedefe ulaşma taktiğini şimdi de "şeytanın beyni" uyguluyor!

MOSSAD, Hamas'ın büyük bir saldırıya hazırlandığını rapor etmiş ama İsrail hükümeti, tedbire gerek görmemiş! Peki bütün sensörleri kim devreden çıkarmış? Öve öve bitiremedikleri "Demir Kubbe" delik deşik oluncaya kadar kim neyi beklemiş?

Asıl büyük şüphe, İran'ın katkısıdır. Şiîliği kuran Abdullah bin Sebe, Yemenli bir Yahudi'dir. İran, İsrail'i en çok tehdit eden ama bu tehditleri üzerinden en çok destek veren devlettir. İsrail, bu kadar vahşileşmesini "İran tehdidi"ne borçludur! Hamas'a "Yürü" diyen İran, şimdi Gazze'ye bomba yağarken nerededir? İran'ın, Hamas desteğinin; aslında "kime destek" olduğu uzun vadede görülecektir!

İsrail'in bugüne kadar sergilediği aşağılık vahşet ve zulüm karşısında her Müslümanın öfke duyması insanlık gereğidir. Ancak; vahşete vahşetle karşılık vermek İslâmî değildir. Bu yanlış, 75 yıllık haklılığı giderir kaldı ki, yıllardır devam eden zulüm ve işkenceler sebebiyle biriken öfkenin kontrolden çıkmasıyla o sahnelerin yaşandığı düşünülse bile, bunları özel itinayla kayda alarak bütün dünyaya yaymak kimin düşüncesidir ve amacı nedir?

Huzur ve güven içerisindeki evinde oturup, Filistinlilere "vizyon" biçmek kolaydır. Meseleye, ateş altındaki Gazze'den bakmak önemlidir!

İsrail bir "algı" devletidir. Çocuklara bile işkence edecek kadar alçalır ama kendilerine yönelik en küçük saldırıyı ayyuka çıkarır! Dünyanın her yerindeki Siyonist yalakalarını da bu algı için kullanır. Mesela içimizdeki mankurtları, "insan" olduklarını 7 Ekim'de hatırlıyor! "Yahudilere 'kutsal' günlerinde saldırmak insanlık suçuymuş!" Be insan!.. İsrail yıllardır; özellikle Ramazan ve Kurban Bayramlarında; kandillerde saldırıyor, biz de bunu duyurmak için yırtınıyoruz! Sen neredeydin, neden duymadın; görmedin?

Netice: Çatırdayan Netanyahu hükümeti şimdi, "Hamas'ın insanlık dışı saldırılarına cevap" algısını kullanarak, Filistinlileri yok etmeyi planlıyor. Hatta güçlenen Netanyahu, bütün Orta Doğu'yu değiştirmekten bahsediyor. Daha neler olacak bilinmiyor...

Sizce bu yaşananlar kime yarayacak gibi görünüyor?

Madem ki, böyle bir teşebbüs yapıldı, sonunun getirilmesi gerekir. Madem ki İsrail, "sıra dışı" mukabelede bulunuyor, bütün Müslümanların da birleşerek; sözün ötesine geçerek "sıra dışı" bir cevapla, bir avuç terör devleti karşısında yaşanan zillete son vermesi gerekir.