Anne adaylarý daha fazla yeme eðiliminde olduðu bu dönemde hem bebeðe zarar vermemesi hem de erken doðumu tetiklememesi adýna doðru yemeyi öðrenmeli.
-Deniz ürünleri: Hamilelik dönemi süresince balýk yemeyen annelerin bebeklerinde; konuþma becerilerinde zayýflýk, davranýþ ve geliþim problemleri olduðuna iþaret ediyor. Bununla birlikte; bazý balýk ve deniz ürünleri, civa açýsýndan önemli derecede tehlike yatarabiliyor. Hamilelikte; kýlýç balýðý, köpek balýðý ve iri uskumru gibi balýk türlerinden uzak durmak gerek.
-Et, tavuk, hindi etleri: Et ve kümes hayvanlarý yenilirken çok iyi piþmiþ olmalarý gerekir. Piþirme, besinlerdeki bakterilerin ölmesi için en önemli basamaktýr.
-Süt ve süt ürünleri: Krem peynir, feta, camembert, küflü peynirler ve Meksika peynirlerinin tüketimi, eðer pastörize sütten yapýlmamýþlarsa son derece sakýncalýdýr.
-Kafein: Kafein, bebeðin kalp ve solunum fonksiyonlarýný etkileyebilir. Özellikle hamileliðin ilk üç ayýnda kafeinli içecekleri tüketmeyin.
-Bitki çaylarý: Bazý bitki çaylarýnýn, örneðin frambuaz çayýnýn kasýlmalara neden olduðuna dair raporlar mevcuttur.
-Alkol: Hamilelik süresince, alkolün hiçbir miktarý güvenli deðildir. Alkol alan hamilelerde düþük riski ve ölü doðum gürülebilir. Aþýrý alkol tüketiminde ise; ‘fetal alkol sendromu’ denilen durum ortaya çýkar.