Hami’nin işi yeni sezona hazırlık

Trabzonspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Hami Mandıralı, Beşiktaş maçıyla kolları sıvayacaktı ancak hava müsade etmedi. Beşiktaş mücadelesinin kar yüzünden ertelenmesi bana göre teknik patron Hami Mandıralı’nın şansıydı. Çünkü bu ertelemeden en çok fayda görecek kişi oydu. Zira ayağının tozuyla, takımdaki oyuncularla tam anlamıyla birlikte olamadan, onların son durumlarını tam göremeden Beşiktaş gibi ligin en iyi futbol sergileyen, şampiyonluk kovalayan bir ekibine karşı ilk sınavını verecekti. Maç ertelenince, Hami Mandıralı takımıyla daha çok birlikte olma şansını yakaladı.

Hami futbolcuları, futbolcular Hami’yi tanıyor ama bildikleri Hami’nin oyunculuğu. Teknik direktör olarak onun karakterini tanımıyorlar. İşte bu erteleme Hami’nin futbolculara kendine saygı duyurma sürecidir. Doğru hamlelerle hem kendinin hem de Trabzonspor’un gelecek günlerini organize edebilir. 

Trabzonspor’un kadrosuna gelince; defalarca yazdım. Türkiye liglerinin en yavaş futbol oynayan kadrosuna sahip. Kazanılan maçlar asla takım oyunu ile olmuyor. Kadrodaki futbolcuların şahsi yetenekleri bazı karşılaşmalara yetiyor.

“Adam gibi adam” Cardozo elinde ne varsa veriyor. Şimdi Gaziantep’ten Muhammed Demir takviyesi ile daha da rahatlar. Trabzonspor’un orta sahası en kaliteli yeri ama doğru isimler bir türlü yan yana gelemedi. Savunma ise en çok hata yapan bölge.  Sayın Başkan Muharrem Usta, “Şampiyonluğa koşacağım” diyorsa transfer yapacağı ilk yer savunma olmalıdır. Söylediklerime inanmayabilir ama attıkları golden daha fazlasını savunma yedirtir. Doğrusu yediğinden fazlasını atmaktır. 

Son olarak bu sezon sıkıntı içinde geçecektir. Hami Mandıralı’nınyapabileceği tek şey, sıkıntıyı azaltıp takımı yeni sezona hazırlamaktır.