Hangi CHP’li Belediye Başkanı istifa edecek?

Bu sorunun ne kadar komik göründüğünün farkındayım.. Günlerdir CHP medyası AK Parti’nin hesap veren teşkilat yöneticilerinin yerel siyasetçilerinin istifasını konuşuyor.. Yıllardır ‘AK Parti’de istifa müessesesi işlemiyor’ diyen CHP medyası, şimdi de istifa çetelesi tutuyor.  ‘Bakalım sıra kimde?’ diye haberler, yazılar.. ‘İstifa toto’ oyunları.. Yahu hiçbir iş yapmadığı halde sadece ideolojik nedenlerle seçilen ve sorgusuz sualsiz görevde kalan CHP’li belediye başkanları hakkında tek satır eleştiriniz yok mu sizin?.. Çok mu memnunsunuz İzmir’den mesela?.. Allah aşkına bütün siyasi eleştirilerinizi bir kenara bırakın ve Şişli, Beşiktaş, Kadıköy Belediye başkanlarından razı mısınız, söyleyin n’olursunuz?.. Bakın Kadir Topbaş istifa etti işte..İstifa etti, yahut istifası istendi.. Neyse.. Gitti işte.. Bakın Düzce Belediye Başkanı’na. ‘Makam arabası’ skandalından, nepotizme, gübre faciasına kadar onlarca saçma sapan işin faturasını Erdoğan’a çıkarmaya çalışanlar.. Gitti adam gitti.. Ama.. Terör örgütünün mitingine lojistik sağlayan Kartal Belediye Başkanı da görevde, vatandaşın milyonlarca lirasını buharlaştıran Şişli Belediye Başkanı da… Karakol basan Beylikdüzü Belediye başkanını büyükşehir için aday yaptınız.. Hâlâ AK Parti ile uğraşıyorsunuz.. Allah insaf versin..

Lice’deki parkın görünmeyen tarafı

‘Ceylan Fırat Parkı’başlıklı yazımdan sonra, Lice Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Salihoğlu bir mail yolladı.. Lice Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sinan Başak’ın bilgisi dahilinde yolladığı bilgi notunda önemli ayrıntılar var.. Evvelâ Ceylan Önkol’un ölümü üzerinden hâlâ bölgede bir kirli propaganda sürdüğünü söylüyor Salihoğlu.. Ceylan Önkol, daha önce araziye atılan patlamamış bir mühimmatın, üzerine tahrayla vurulması sonucu öldü.. Fakat PKK, kasten, askeriyeden açılan ateşle öldüğü iddiasını yükselterek devlete düşmanlığı körüklüyor. Yani Ceylan Önkol isminin batıda oluşturduğu ‘bir çocuğun ölümü’ hassasiyetinden çok, cansız ve paramparça olmuş bedeni örgüt tarafından kullanılmaya devam ediyor.. Ve bu parka adının verilmesi ise tam da bu amaca hizmet etsin diye, meclis kararı by-pass edilerek alınmış.. Zira parkı PKK, Ceylan’ın ismi üzerinden halkı devlete kışkırtmak için toplanma alanı olarak kullanmış defalarca.. Parkın adının değiştirilmesi ise işte bu algıyı kırabilmek için alınmış bir karar.. Bu yönüyle bu kararı bir defa daha değerlendirmekte yarar olduğu görüşündeyim.. Ama bir‘Ceylan - Fırat Parkı’ teklifinde ısrarcıyım.. Orası olmasa da Lice’de bir yer pekâlâ olabilir.. Lice’deki yerel yetkililerin de bu fikre uzak olmadıklarını düşünüyorum.. PKK ne hedeflerse hedeflesin, o iki çocuk da bizim çocuğumuz.. PKK’ya bırakmayalım…

Dear Trump

Sen müslümanlara kapıları kapatırsın..

İslam dünyasına savaş açarsın..

Göçmenleri ülkeden kovarsın..

Meksika sınırına duvar örmeye kalkarsın..

..

Bir ‘Beyaz Amerikalı’ gelir senin Las Vegas’ını kalbinden vurur..

Senin en çok sırtını yasladığın silah lobileri kara kara düşünür..

Bireysel silahsızlanma taraftarları ayağa kalkar..

Bush zamanında olsa bütün ülke küresel terörizme karşı birlik olacakken..

Sana bütün Amerika yeniden düşman olur..

Senin zamanında silah lobilerine verdiğin açık çek ve Obama’nın silah alımına getirdiği kısıtlamaları kanun gücünde kararnameyle iptalini gerekçe göstererek seni hedef alırlar..

Senin silahınla seni vururlar..

Dua et, Stephen Paddock, Demokrat partili çıksın..