Hangi ligde oynadığımız belli oldu

Konumuz maalesef yine Fenerbahçe; çok koyu Fenerbahçeliliğim, bırakın engel olmayı, böyle yazmamı gerektirdiği kanısındayım.

Yazımın başlığı hangi ligde oynadığımızla ilgili.

Lig derken Avrupa Şampiyonlar Ligi’nden ya da UEFA’dan bahsetmiyorum.

Keşke öyle olsa idi.

Hangi takımlarla, hangi ülkelerin takımlarıyla beraber muamele görüyoruz, “oynadığımız lig” derken muradım bu.

Malum, geçtiğimiz günlerde UEFA Avrupa’da 23 takımın UEFA kökenli  gelirlerinin mali yükümlülüklerini yerine getirecekleri tarihe kadar dondurulduğunu açıkladı.

Türkiye’den de Fenerbahçe ve Eskişehirspor var listede.

Fenerbahçe Yönetimi hemen bir açıklama yaptı ve eski bir futbolcumuza ödenmesi gereken bir kaç yüz bin avro paranın ödemesinin yapılmadığı nedeniyle bu listeye girdiklerini, ödemeyi en kısa sürede gerçekleştirip listeden çıkacaklarını açıkladı.

Benim anlamakta zorlandığım konu, UEFA’nın bu alanlarda hassasiyeti bilinirken, söz konusu ödemenin neden daha önce yapılmayıp, bu ayıplı listede Fenerbahçe’nin adının cümle aleme sevimsiz bir biçimde ilan edilmiş olduğu.

Eski bir futbolcusuna borç takan bir takımın yeni ve çok parlak yabancı futbolcu bulması mümkün müdür?

Kötü yönetim böyle bir şey olsa gerek.

UEFA sitesine girerseniz ilgili haberin altında söz konusu 23 takımın isimleri ve ülkeleri de mevcut.

Listede İngiltere’den, Almanya’dan, Fransa’dan, İtalya’dan hiçbir takım yok.

Büyük bir mali krizle boğuşan iki ülkeden, İspanya’dan Atletico Madrid ve Malaga, Portekiz’den de Sporting Lizbon listedeler.

Bu üç İspanyol ve Portekiz takımı ve bizimkiler, Fenerbahçe ve Eskişehirspor dışında diğer takımlar Bosna Hersek’den, Bulgaristan’dan, Hırvatistan’dan, İsrail’den, Makedonya’dan, Karadağ’dan, Malta’dan, Polonya’dan, Rusya’dan, Sırbistan ve Romanya’dan.

Kimse yanlış anlamasın, ben de kendimi yanlış ifade etmiş olmayayım, bu ülkeleri asla küçümsemiyorum; zaten Rusya’nın, İsrail’in, Hırvatistan’ın ve diğerlerinin küçümsenecek bir yanları olmadığı ortada.

Daha çok taze, bir Rus takımı bizi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nden etti; İsrail’in nasıl güçlü bir devlet olduğu ortada, bizimle beraber katılım müzakerelerini açan Hırvatistan bir sene içinde AB üyesi oluyor.

Ama, ne yalan söyleyeyim, yine de böyle bir listede Fenerbahçe’nin adını görmek beni rahatsız ediyor.

Bu listede neden bir İsveç, bir İngiltere, bir Almanya, bir Finlandiya takımı yok da, biz varız?

Bu ayıplı listede olmak bir tesadüf mü, sıradan bir unutkanlığın sonucu mu?

Yoksa kötü yönetimin mi?