Hangisi doğru?

Geçtiğimiz Pazar akşamı oynanan Galatasaray -Trabzonspor maçında her iki takıma da zarar veren hakem hataları yaşandı.

Psikolojik olarak maça iyi hazırlanmadığı apaçık belli olan  Deniz Ateş Bitnel ise Türk hakemlik tarihinin en kötü yönetimlerinden birisini gösterdi.

Maçın hafızalara en çok yer eden olayı ise hakemin elindeki kırmızı kartı alıp hakeme gösteren Trabzonsporlu Salih Dursun’un çoğumuzun tebessüm ile izlediği hareketiydi.

Tamam, hepimiz kabul ediyoruz ki hakem Deniz Ateş Bitnel çok çok kötü bir maç yönetti ve bunun sonucunda çok uzun bir süre maç alamayacak ve büyük bir ihtimalle FIFA kokartını kaybedecek. Ancak Türk futbol tarihinde bir milat olması gereken bir maç, futbolun paydaşları tarafından yapılan hatalar ile ne yazık ki iyi kullanılamadı ve büyük bir fırsat kaçırıldı.

Trabzonspor’un başkanı maç gecesi yaptığı basın toplantısında ne ne yazık ki kırmızı kart sonrası hakeme küfür de etmiş olan Salih Dursun’u yanına alarak haklı davasında önemli bir hata yaptı.

Yaşanan tüm bu hakem olaylarının baş sorumlusu olan Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki MHK’yi görevden alamayan TFF Başkanı Yıldırım Demirören de ne yazık ki bu hatalar zincirine dahil oldu. Olaylı maçın ertesi günü basın toplantısı yapan MHK’nin muktedir olamayan başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nun konuşmaları ise masal anlatmaktan öte bir anlam ifade etmedi.

Üç hafta önce kötü bir Fenerbahçe -Rizespor maçı yöneten Deniz Ateş Bitnel’in nasıl olup da Galatasaray -Trabzonspor maçına atandığını o toplantıdaki hiçbir basın mensubu soramadı.

İkinci yarının ilk haftasında oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının hakemi Alper Ulusoy da ilk yarıda faul olmayan bir pozisyonda Fenerbahçe lehine bir penaltı kararı vermiş, Eskişehirli oyuncular beraberliği yakalamak için direnirken de 64. dakikada Mehmet Topal rakibine faul yapmasına rağmen hatalı bir karar ile Eskişehirsporlu Alparslan’ı oyundan atıp ev sahibi takımı on kişi bırakmış ve Eskişehirspor maçı kaybetmişti.

Hakem Alper Ulusoy’un bu kararları karşısında ne oyundan atılan Eskişehirli Alparslan hakemin elinden kırmızı kartı alıp hakeme gösterdi ne Emre Güngör hakeme gidip omuz attı ne Eskişehirspor başkanı oyundan haksız yere atılan Alparslan’ı yanına alıp basın toplantısı yaptı ne de Eskişehirli taraftarlar TFF binasına gidip olay çıkardılar. Ertesi gün de MHK Başkanı’nı futbol kamuoyuna karşı konuşma yaparken görmedik.

Peki hangisi doğru, Eskişehirsporlu oyuncuların yaptığı mı yoksa Trabzonsporlu oyuncuların yaptığı mı?

Bundan sonra hakem hatasına maruz kalan futbolcular Eskişehirsporlu oyuncular gibi mi,yoksa Trabzonsporlu oyuncular gibi mi davranmalı?

İşte bu soruların cevabını önümüzdeki haftalarda çokça arayacağız.