Harakiri yaptık!

Zeminin sentetik çim olması Galatasaray için büyük handikaptı. Bu zeminde top ne zaman seker, ne kadar yön değiştirir üst düzey oyuncular için büyük sorundur. Bir-iki etkisiz Astana akınından sonra, Galatasaray’ın en çok şut deneyen oyuncusu Sneijder’den ilk 10 dakikada 2 etkili füze geldi.

Astana takımı; Malibor, Helsinki ve Hapoel’i kupanın dışına itti. İlk kez bir Kazak takımı Şampiyonlar Ligi’nde devam ediyor.

Galatasaray, Selçuk’la rakip arkasına uzun topları kullanarak Yasin ve Umut’u gol pozisyonlarına sokmaya çalıştıysa da zeminin azizliği her seferinde topa taymingi zorlaştırdı. Umut ilk yarıda etkili değildi. 30’dan sonra Galatasaray oyunu rakip alana yıktı. Bu dakikada Bilal’den süper bir gol geldi. Milli takım formasıyla Letonya’ya attığı golün aynısını Astana filelerine yolladı Bilal.

Astana takımı ilk yarıda Galatasaray’ı zorlayacak hücum organizasyonlarını yapamadı. Bunda da Carole, Hakan, Semih, Denayer dörtlüsünün iyi kademe anlayışı etkili oldu. Bilal, Selçuk yönetimindeki orta saha pas trafiğinde ve blokların mesafelerinin daraltılmasında tam not aldılar. Yasin, Sneijder ve Umut devamlı hareketli top alarak topu 3. bölgeye taşıyarak baskıyı arttırdılar. İlk yarının sonunda Podolski yakaladığı pozisyonu atsa Galatasaray maçı koparmıştı.

İkinci yarıdaki ilk tehlikeli pozisyonda, Umut uzak köşe yerine, kaleciye geri pası gibi göbeğine vurunca gol kaçtı. Maç böyle bitecek sanılırken Semih’in inanılmaz hatasıyla başlayan pozisyonda Muslera’dan seken topu Hakan’ın kendi kalesine atması, ardından aynı işlemi Eric’in yapması ile rahat kazanılacak maçı Carole’ün kendi kalesini vurmasıyla 2-2 bitirmek zorunda kaldık. Semih’le bu iş olmaz. Ayakta durup topu uzaklaştıracağına hala en iyiyi aramak defans oyuncusunun işi değil ki! Gerçekten yazık.