Harekete geçme zamanı

İki büyük tutulma atlattık. Gelişmeleri sindirdikten sonra atacağımız yeni adıma konsantre olabiliriz. 18 Nisan’da yeni başlangıçları destekleyen bir yeniay doğuyor. Neye başlamak ve hangi alanda yeni bir girişimde bulunmak istiyorsak yeniayın hemen ardından gelen günlerde harekete geçersek hedefe yaklaşacağız. Ancak cuma özellikle Aslan ile Boğaların ardından ikinci sırada Akrep ile Kovaların inatlaşma günü olabilir. Sabit fikirlerden uzaklaşmak ve restleşmelerden kaçınmak, gerçek duyguların farkına varmaya yardımcı olabilir. Riskli işler için uygun bir gün değil. Cuma günü aynı zamanda Oğlak burcunda bulunan Pluto gerilemeye başlıyor. Pluto’nun beş ay süren geri gitmesi Yengeç, Koç ve Terazilerin rahat bir nefes almasına izin verecek. Oğlaklar da akışa razı olacak, Akrepler ise bu beş aylık dönem boyunca önceden başlamış oldukları iş ve ilişkilerde daha rahat ilerleyecekler. Yeni alanlarda eylülden sonra daha başarılı olacaklar.

Aşk gezegeni Venüs, İkizlere geçti ve onları daha da güzelleştiren enerjiler vermeye hazırlanıyor. Ancak hafta ortasında Satürn ile Venüs sert açısı aşkta geçici bir karamsarlık ve estetikle ilgili olumsuz düşünceler getirebilir. Özellikle 26 Mayıs doğumlu İkizler, 27 Kasım doğumlu Yaylar ardından 24 Şubat doğumlu Balıklar ile 28 Ağustos doğumlu Başaklar bu ruh hali içinde geçici bir karamsarlık yaşayabilir. 15 Nisan’da güzellikle ilgili işlemler veya aşkta bir adım atmak için uygun bir gün değil. Sonrasında Venüs 6 Mayıs’a kadar İkizler burcunun yanında olacak ve tüm ilişkilere uyum getirecek.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs (Haftanın şanslısı)

Mars ilk defa burcunuzda, size büyük bir ayrıcalık sağlıyor. Her zamankinden daha cüretkar, agresif ve girişken olabilir, daha hızlı hareket edebilirsiniz. Hemen her konuda tuttuğunuzu koparabilir ve başarılı olabilirsiniz. Ev ve mülke ait konularda risk alma eğilimindesiniz. Hayatınızın bu alanları ağustosa kadar fırsatlarla dolu ama aşırı özgüven hataya neden olabilir. Parayla ilgili geçici karamsarlık yaşayabilirsiniz ama durum o kadar kötü değil!

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Harcamalarınız giderek artıyor ve mayıs ortasına kadar da azalmayacak. Bu haftadan itibaren parayla ilgili pek çok görüşme, hatta kısa bir yol yapabilirsiniz. Parayla ilgili büyük riskler çok sakıncalı. Neye başlamak istiyorsanız, 18 Nisan’da burcunuzda doğacak yeniayın ardından harekete geçecek şekilde hazırlık yapabilirsiniz. Aşkla kısa seyahatler bağlantılı olacak, başka bir şehirde yaşayan sevgiliniz olabilir.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Senenin en güzel dönemlerinden biri aşk gezegeni Venüs’ün burcunuza gelmesiyle başlıyor. Daha fazla aşk, sevgi ve güzellik gelecek. 26 Mayıs yakınlarında doğanlar katı bir gerçekle yüzleşecek ve geçici karamsarlığa kapılabilirler. Bu durum yeni başlayan ya da çok uzun süreli ilişkileri, evlilik ve iş ortaklarını etkiliyor. Belki de ilişkiniz iyidir ama çeşitli nedenlerle partnerinizden ayrı kalmanız gerekecektir. Çarşamba estetik işlem için uygun değil.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Son derece sosyal ve canlı bir dönem başlıyor. Arkadaşlar ve sosyal aktiviteler aşırı harcamalara sebep olabilir. Bu hareketin içinde duygularınızı gizli tutma ve ilişkilerinizi gizli yaşama eğiliminde olacaksınız. Platonik duygulara sahip olabilir ve kabuğunuza çekilmek isteyebilirsiniz. Ancak bu gizlilik 6 Mayıs’tan sonra kalmayacak. Kariyerinizde yeni bir atılım yapmak istiyorsanız yeniayın hemen ardından harekete geçmek için hazırlanmalısınız.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Kariyerinizde son iki senenin en güçlü dönemini yaşıyorsunuz. Bulunduğunuz ortamlarda lider pozisyonunda olacak ve kontrolü ele alacaksınız. Ancak özellikle cuma günü inatlaşma, aşırı risk alma ve otorite figürleriyle tartışma eğiliminde olabilirsiniz. Esnek olmak hareket kabiliyetinizi artıracak. Sahip olduğunuz gücü iyi yönetebilirseniz çok başarılı olabilirsiniz ama istismar ederseniz geri tepebilir. Diğer yanda aşk hayatınıza arkadaşlar yoluyla gelecek.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Yurtdışı, yabancılar, medya, internet, hukuk ve üniversite bağlantılı meselelerde aktif bir dönemdesiniz. Seyahat planları yapabilir, eğitimle ilgili girişimlerde bulunabilir, sosyal medyada öne çıkabilirsiniz. Diğer yanda ev, başka bir mülk ya da anne babanıza ait sorumluluklarla yüzleşmek size geçici bir karamsarlık verebilir. Bu durumu taşıyamayacağınız derecede ağır bir yük gibi hissedebilirsiniz ama altından kalkabileceksiniz.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Aylık ödemeleriniz her zamankinden yüksek olacak ve bu durum mayıs ayı ortasına kadar sürecek. Beklemediğiniz harcamalarla da karşılaşabilirsiniz. Cuma günü arkadaşlar veya sosyal bir aktivite büyük harcamalara neden olabilir. Diğer yanda  yakın akrabayla ilgili bir sorunla yüzleşmeniz gerekebilir. Hafta ortasındaki bir seyahat eğlenceli geçmeyebilir. Aşk ise yurtdışı, yabancılar, sosyal medya ve üniversite gibi ortamlarla bağlantılı olacak.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım (Haftanın şanssızı)

Yöneticiniz Pluto beş aylık bir uykuya dalacak ve enerjisinden çok fazla yararlanamayacaksınız. Bu dönemde eskiden başladığınız iş ve ilişkilerde daha başarılı olacaksınız. Yepyeni alanlardaki girişimleriniz için eylülden sonra harekete geçmelisiniz. Mayıs ortasına kadar eş, sevgili veya iş ortağınızın sözü geçecek. İlişkideki sorunlarla yüzleşecek ve eleştirileceksiniz. Parayla ilgili geçici bir karamsarlık yaşayabilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Partnerinizle hoş ve romantik bir dönem başlıyor. Eski kırgınlıkları onarabilir ve yaraları sarabilirsiniz. Özellikle 27 Kasım yakınlarında doğanlar hayatın katı gerçekleriyle yüzleşebilir ve durumları olduğundan kötü algılayabilirler. Günlük işleriniz ise her zamankinden yoğun olacak ve yorucu bir tempoda ilerlemeniz gerekecek. İş yerinde gerilim olabilir. Cumartesi  doğan yeniay ise renkli ve eğlenceli bir dönemi başlatacak.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Oldukça renkli ve eğlenceli bir dönemdesiniz. Diğer yanda burcunuzdaki Pluto farkına varmasanız da sizi her zamankinden ısrarcı ve baskıcı yapıyor, tepki görmenize neden oluyor. Eylül ayına kadar beş ay süreyle bu eğilim azalacak ve çevreniz de rahat edecek. Parayla ilgili parlak bir dönemdesiniz ancak büyük oynama eğiliminde olabilirsiniz. Risklerden ve spekülatif yatırımlardan kaçınmalısınız. İş yerinde bir romantizm yaşayabilirsiniz.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Bir yandan evle uğraşacaksınız, bir yandan hayatınızda daha fazla aşk ve romantizmle mutlu olacaksınız; cumartesiden itibaren ise seyahat imkanlarınız artacak. Evde büyük bir temizlik, taşınma, tamirat, ev satma, satın alma, kiralama veya kalabalık misafirlerden dolayı yoğunluk olacak. Belki de anne babanızla ilgili işlerle uğraşacaksınızdır. Eşinizle fikir ayrılığı yaşayabilirsiniz.. Yine de kendinizi ifade edeceğiniz renkli bir dönemdesiniz.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Seyahat fırsatları her zamankinden çok. Ancak günlük işlerin detayları yüzünden kısıtlanabilirsiniz. Kariyerinizde ise bir çeşit çıraklık döneminden geçiyorsunuz. Tıpkı bu hafta ortasında olacağı gibi bazen çok zor gelebilir ve durumunuzu olduğundan zor veya kötü algılayabilirsiniz. Birkaç yıllık bu süreçten sonra yeni bir alanda kendinizi ispatlayacaksınız. Diğer yanda yaşadığınız yeri güzelleştirebilir hatta mülkten para kazanabilirsiniz. En romantik yer de eviniz olacak.