Harekete geçmeyin bekleyin

Senenin son tutulması 28 Eylül pazartesi günü sabaha karşı ay tutulması şeklinde oluşuyor. Koç burcundaki bu tutulmada ay, dünyaya her zamankinden yakın ve etkisi de fazla olacak. Ayın dünya üzerindeki çekim gücü arttıkça, sel ve denizlerdeki gel-gitler gibi olaylar artabilir. İnsan vücudunun yüzde 70’inin su olduğunu hatırlarsak üzerimizdeki etkisini de anlayabiliriz. Ay tutulması dolunayla oluşur ve normal bir dolunay duygusallığının en az üç katı dalgalanmalara neden olabilir. Yani sadece fiziksel değil duygusal anlamda da gel-gitler yaşayacağız. Fevri ve duygusal kararlar alabiliriz. Aslında tutulma sırasında harekete geçmek yerine, olayları bekleyip izlemek ve sonrasında karar vermek gerekir.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Burcunuzda gerçekleşen ay tutulması önemli bir meselenin hızla sonuçlanmasına neden olabilir. Bu bir bitiş de olabilir, devam eden durum içinde yeni bir başlangıç da. Birkaç yıldır burcunuzda devam eden tutulmalar mart ayındaki tutulmayla sona eriyor. Hayatınız değişmiş veya değişmek üzere olmalı. Yakın ilişkiler değişebilir.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Haftanın ay tutulması yıldız haritanızın gizli sırlar evine düştüğünden bazı sırlar birdenbire gün ışığına çıkabilir. Sizden bilerek gizlenen ya da sizin farkında olmadığınız bazı bilgileri öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde sizin de bir sırrınız açığa çıkabilir. Kalabalıklar yerine yalnız kalınca daha huzurlu olacaksınız.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Bir arkadaşınızla ilgili önemli gelişmeler olabilir ve duygusal anlar yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızın hayatında sürprizlerin ve zorlukların azalmadığı bir dönemdesiniz ve bu durum daha uzun yıllar devam edecek. Evinizdeki hareket artacak. Kendi işinizi yapıyorsanız, şirketinizin gelirinde hızlı bir gelişme olabilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Kariyerinizde inişli çıkışlı bir dönemdesiniz. Ay tutulmasıyla birlikte ani değişimler yaşayabilirsiniz. Altı ayda bir oluşan Koç-Terazi tutulmaları yıldız haritanızın ev ve kariyer bölümünü hareketlendirdiğinden, hayatınızın bu alanlarındaki değişim süreci devam ediyor. Neyse ki, elinizdeki veya alacağınız proje, uzun vadeli başarı getirecek.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Yurtdışı, üniversite, hukuk ve medya bağlantılı bir mesele tutulmayla beraber hızlı bir şekilde sonuçlanacak. Aşka gelince kendinizden yaşı epey büyük veya çok tecrübeli birine aşık olabilirsiniz. Çocuklarınız varsa veya bebek ve hamilelik yüzünden de kısıtlanacak ama uzun vadede sağlam bir temel kuracaksınız.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Bu hafta parayla ilgili ani gelişmeler olabilir ve bazı durumlar ufak bir krizle doruk noktasına çıkabilir. Yıldız haritanızın para bölgesini etkileyen ay tutulması aynı zamanda yoğun duygusallık getireceğinden maddi konulara duygularınızla yaklaşmamaya çalışın. Maddi kaynaklarda beklemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim (HAFTANIN ŞANSSIZI)

Ay tutulması yakın bir ilişkinizi mercek altına alacak ve hangi durumda olduğunuzu görmenizi sağlayacak. Bu ilişki evlilik, ortaklık gibi uzun süreli ya da avukat, ajans gibi sizi temsil eden aracıyla aranızdaki resmi bir ilişki olabilir. En uç örnek olarak böyle bir ilişkiye aniden son noktayı koymak zorunda kalabilirsiniz.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Günlük iş rutininiz ve iş yapma biçiminiz değişecek. Yıldız haritanızın iş ve sağlık evindeki tutulmayla birlikte iş yerinizde bir anda değişiklikler olabilir. Bu işler yüzünden arkadaşlarla sosyal programlarınız kısıtlanacak. Miktarı yüksek olmasa bile aylık geliriniz artacak veya elinize para geçecek.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık (HAFTANIN ŞANSLISI)

Bu hafta yıldız haritanızın aşk, yaratıcılık ve çocuklarla ilgili bölümünde oluşan ay tutulması, duygusal hayatınızda ani bir krize neden olabilir. Tutulma sürpriz bir hamilelik haberi ya da çocuklarla ilgili gelişmeler de getirebilir. Aynı anda işinizdeki sorumluluklar da sizi sıkıştıracak. Üzerinde çalıştığınız bir proje sonuçlanabilir.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Ev ve aileye ait önemli bir meselede sonuca ulaşabilirsiniz. Ya da hayatınızda önemli bir konuya son noktayı koyabilirsiniz. Ortak paylaşımlar ve ortak harcamalar artacak. Ayrıca kredi, komisyon, nafaka, hisse, sigorta, telif, prim, miras gibi kaynaklardan kazançlarınız olabilir. Eski arkadaş grubunuzdan uzaklaşabilirsiniz.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Ay tutulması duygusallaşmanıza neden olacak. Kardeş, kuzen, hala, teyze gibi yakın akrabalarınız da ön plana çıkıyor. Alternatif olarak bayramın hemen sonrasında bir sınava girebilir, daha önceden girdiğiniz sınavın sonuçlarını alabilir veya eğitim ya da iletişim kökenli bir projeyi sonuçlandırabilirsiniz. Çok para harcayabilirsiniz.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Hiç kazanamazken, bir anda çok para kazanıyor ama sonra yine durgun bir döneme giriyor olabilirsiniz. Yıldız haritanızın para bölümünü etkileyen ay tutulmasıyla beraber parayla ilgili hızlı gelişmeler olabilir. Neyse ki kariyerinizde oluşturmaya başlayacağınız yeni bir temel uzun vadede kazanç getirecek.