Harika maçın galibi Beşiktaş

Beşiktaş bu ligin lideri, oyuncu kalitesi ve seyir zevki olarak da en iyi ekibi. Ancak Trabzonspor takımına ayrı bir sayfa açmak gerekir. Ligin ilk yarısında aynı yönetim ve aynı teknik direktör ile çok kötü bir performans gösteren Bordo-Mavili ekip, ikinci yarıda ise bu maç da dahil olmak üzere en başarılı takım oldu.

Oyunun ilk yarısının her anı futbol ve heyecan doluydu. Karşılaşmanın hemen başında Adriano’nun yoktan var edip yaptığı ortaya Trabzon savunmacıları çifte hata yapınca Cenk’in şık golü ev sahibi için tam bir şok oldu. Ancak Okay’ın attığı harika gol sonrası canlanan ev sahibi önemli gol pozisyonlarından da yararlanamadı.

İkinci yarıya ise her iki takım da dengeli başladı ancak Durica’nın Aboubakar’a biraz müsamahalı davranmasını affetmeyen Beşiktaş’ın golcüsü, takımının ikinci golünü atmakta zorlanmadı. Ancak dün akşam durmak bilmeyen Bordo-Mavililer Castillo ve Rodellega ile oyunu lehine çevirmeyi başarsa da Talisca’nın golünü engelleyemedi ve son sözü söyleyen Atiba takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Ali Palabıyık bu sezon MHK’nin yükünü en fazla çeken hakem. Sezonu çok iyi bir şekilde geçirdiğini söyleyemeyeceğimiz Palabıyık’ın bu maça atanmasını kötülerin içinde daha az kötünün tercih edilmesi olarak yorumlamak gerekir. İlk yarıda Beşiktaşlı Cenk’e taraftar baskısı sonucu gösterdiği sarı kart gereksizdi. Trabzonspor’un ilk golü öncesi Beşiktaşlı oyuncuların faul beklediği pozisyonda verdiği devam kararı doğruydu.

Trabzon ceza alanında Uğur’un topu omuzu mu yoksa kolu ile mi aldığı tam belli olmayan pozisyonu hakemin ve yardımcısının görme şansı yoktu