Harika reklam...

THY, dünya markası olduğunu “Miles&Smiles” reklamlarıyla bir kez daha ispatladı. 

Son dönem seyrettiğim en iyi televizyon reklamı bu. Birincisi, evrensel, dünyanın tüm ülkelerinde gösterilebilir ve aynı etkiyi yaratır. İkincisi, içine THY’nin ne kadar farklı coğrafyalara uçtuğu mesajı çok şık yerleştirilmiş. Üçüncüsü, Miles&Smiles kullanan hedef kitle iyi belirlenmiş, onlara göre bir kurgu yapılmış. Bizim memlekette ya sadece ünlüler ya da koyu bir duygusallık üzerine kurulu reklam ve kamu spotu örneklerini sık görür olduk.

Duygusal mesajlar iş yapar ama zaman zaman sadece duygusallık olsun diye zorlama örnekler de karşımıza çıkıyor. Kamu Spotları genellikle meramını anlatmada başarılı ama biraz daha fazla bütçe ve iyi fikirlerle çok daha seyredilebilir olanları da yapmak mümkün.Sonuç olarak THY iyi ve örnek alınacak bir iş yapmış...

Red-Kit ve sigara...

RTÜK’ün sigara gösterilen sahnelerle ilgili kanallara verdiği ceza çok konuşuldu.Olur, olmaz diye tartışanlara bir hatırlatmada bulunayım. Yıllarca Red-Kit karakterini ağzında sigarayla okudu ve izledi çocuklar.Sonra sigarayla mücadele adına Red-Kit’in ağzından sigara gitti yerine saman parçası geldi.İlk başta Red-Kit hayranları bu durumu fazlasıyla yadırgamışlardı ama sonra alıştılar. Bu tür köklü değişiklikler için önce alışkanlıkların değişmesi gerekiyor. Buzlama işini yapanlar kötü niyetli değil tahminen sigara sahnelerinin serbest olduğu dönemin alışkanlıklarına kurban olmuş kişilerdir.  Sigara yasağıyla ilgili sahnelerde de bir alışma dönemi geçireceğiz...Bu süre zarfında bazı kanalların canı daha çok yanacak gibi.

Çok tekrar can sıkar...

History Channel’ın yeni yayın akışından çok da memnun olmadığımı daha önce yazmıştım.O zaman, nazik bir cevap yollamışlar, junk mail’e düştüğü için sonradan bulmuştum. Özetle yeni program ve fomatın reytinglere iyi yansıdığını söylüyorlardı.

Hiç itirazım yok ama kanalın adıyla yeni format uyumsuzluğu bana göre dert.

Her neyse yeni History Channel’da en fazla seyrettiğim programlardan biri Depo Savaşları’dır.History Channel’a geçmeden önce Crime and Investigation kanalında yayınlanıyordu bu program. Şimdi History Channel’da ve Teksas örneğinde olduğu gibi taklitleri de yapılıyor. Her neyse bu iyi program bayram boyunca çok fazla tekrara girdi, hatta yeni bölüm yayın gününde bile. Ana karakterlerden Barry’nin sesinin değişmesi zaten bir problemdi şimdi fazla tekrar bir başka problem oldu.Program bu haliyle yeni seyirci buldu mu bilmem ama eski seyircisini sıktığı kesin...