Hasan Hüseyin ve Fadimeana oðlu, þehit Ömer

Otuz kurþun yerine, otuz yýldýz taksýn Melekler, o yiðit omuzlarýna þehit Ömer... 15 Temmuz gecesinin parlak þehidi Ömer Halisdemir’in güzel ismini, kalplerimize yazdýk. 1974 doðumlu þehit Ömer, Niðde Bor’a baðlý Çukurkuyu’da dünyaya geldi. Yedi çocuklu bir ailenin ferdi olarak büyüdü. Astsubay oldu. Tanýyanlar, askerlik onun sadece mesleði deðildi, hayat tarzýydý diyorlar. Afganistan’da da görev yapmýþtý. Vatan millet sevgisi, sadakati onun yaþama biçimiydi.

FETÖ’ye baðlý hainlerin tertiplerini fark eden Tümgeneral Zekai Aksakal, o gece güvendiði adamý Kýdemli Baþçavuþ Ömer Halisdemir’i arayarak, Özel Kuvvetler Komutanlýðýný iþgal etmek üzere harekete geçmiþ Tuðgeneral Semih Terzi ve adamlarýný karargaha sokmama emrini vermiþti. “Bu iþin sonunda þehadet de var, hakkýný helal Et” demiþti Ömer Halisdemir’e...

Emredersiniz Komutaným!” dedikten sonra... Hain darbe ve iþgal giriþimini daðýtacak tarihi kurþunu sýkan adamdýr artýk Þehit Ömer Halisdemir. Kendisini vataný milleti için feda ederek, þehadet mertebesine vücudundaki tam 30 kurþunla yükselmiþ bir þehit!

***

Hafta sonu erkek kardeþim; “Kardeþimiz Ömer’i ziyarete gideceðim” deyince ilkin anlayamadým. “Niðde’ye gideceðiz” dedi ardýndan. Çalýþtýðý kurumdan arkadaþlarýyla veya bir sivil toplum grubuyla gideceðini zannettim önce... “Hayýr” dedi, “Eþimi, küçük kýzýmý alýp, ailece þehidimize gideceðiz, Niðde’ye hiç gitmedim ama orada kime sorsam köyünü, kabrini gösterirler bana herhalde, gidip babasýnýn ellerini öpeceðim”... Dediði gibi de olmuþ. Kime sorsa þuradadýr demiþler. Kabristaný gül bahçesi gibi. Talas Anadolu Lisesi öðrencileri, Müdür ve Din Dersi öðretmenleriyle ziyaretteymiþler, hocalarý güzel sesiyle Kuran okurken, sessizce aðlýyormuþ çocuklar da... “Ýnþallah çok güzel nesiller yeni Ömerler geliyor” dedi kardeþim... Þehidimizin Babasý Hasan Hüseyin Amca’nýn elini öpmüþler. Babam da Kýbrýs Harekatýnda görev yapmýþ emekli astsubaydýr, Kýbrýs’tan, Çanakkale’de þehit düþmüþ dedemiz Çakýr Hüseyin’den konuþmuþlar... Þehitler birbirinin akrabasýdýr. Zaman tünelindeki izlerini sürdüðünüzde, onlarý Bedir’e giderken iþitebilirsiniz... Onlar gökyüzündeki hazýr kuvvet ordular gibi, Allah katýnda her daim diri olanlardýr...

Ýstanbul’dan kalkýp hiç görmediði Niðde’deki, hiç bilmediði bir köyü araya araya niçin bulur bir insan? Þehit Ömer Halisdemir, ailelerimizin birer ferdiydi artýk. Kardeþimizdi. Evimizin direðiydi. Kalplerimizi birbirine baðladý. Yeniden millet olabilmenin harcý oldu onun þehadeti, fedasý... Üzerinde gezindiðimiz topraðý, yurt ve vatan kýlan, þehadet bilgisini hayatýn atardamarý kýlan bir hamleydi Ömer’inkisi... “Mehmetçik”, bu milletin Allah’a gönülden ettiði hayýr duasýnýn karþýlýðý, ikramý, bereketiydi.  

Onun hikayesi, bizim hikayemizdi aslýnda. Geçim derdinde olduðu halde onurunu helal lokma ve kazançla yazmýþ, debdebeli nümayiþli olmayan sade hayatýndan nasýl millet olunur þeklindeki büyük soruya cevaplar hazýrlamýþ, eli her daim taþýn altýnda, sýrtý ve alný çokça terlemiþ ama hiç de yüksünmeden, neþesini moralini hiç bozmadan, yaptýðý iþi sevmiþ, çalýþkanlýkla parlatmýþ, tertemiz Anadolu insanlarýmýzdan bir insan.

Þehit Ömer Halisdemir, Anadolu’dur, Türkiye’dir.

***

Hicret günlerindeyiz. Muharrem-i Þerif’ten geçerken Ehli Beyt’in þehadetinin aziz hatýrasý yüreðimize iþliyor. Þehit Ömer’in babasýnýn ismi Hasan Hüseyin. Hz. Peygamberimizin(s) cennetin iki güzel efendisi diyerek sevdiði mübarek torunlarýnýn ismini taþýyor o... Ya annesi þehit Ömer’in? Fadimeana... Resulullah’ýn (s) can parçasý Fatýma Zehra’nýn ismi... Ve Ömer! Adaletin simgesi.

Anadolu insanýna has, isimlendirmeye dair bu büyük hassasiyet bile, milletimizin Ýslam toplumlarý nazarýnda yüklendiði büyük misyonun tezahürlerinden. Biz birlik oldukça, kimse yýkamaz bizi!