Hasbî İstanbul Hareketi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde yaşananlar zorlamasız, yapmacıksız, hasbî bir hareket doğurdu. 

Bu hareket, vazife almamak için köşe bucak kaçan ama mevzu görüntü vermekse en önde olan veyahut aldığı vazifeyi ‘lütfen’ yapanların kendisine yer bulamayacağı bir hareket. “Ben yoksam kimse yoktur” şuurunda, “Kim var” diye sorulduğunda arkasına bakmadan “Ben varım” diyen gençlerin yer aldığı bir hareket. 

Rahatı rahatsızlıkta arayan, yapılması gerekeni “Amaan boşver nasıl olsa başkaları yapar” demeyip gerektiği yerde gerekeni yapanların bir araya geldiği hareket. 

Zât-ul hareke yani kendinden hareketli. Hamle için yakıtını kendisi üreten…  

Şer cephesinin gerçekleştirdiği sandıktaki organize hırsızlığın faş olmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanmasına karar vermesiyle bir araya gelen gençlerin kurduğu hareketin adı “İstanbul Hareketi”. 

Metin Külünk ağabeyin öncülüğünde toplanan gençlerin gayesi, 31 Mart’taki seçimde yapılan hırsızlığın tekrarlanmaması ve İstanbul halkının oyuna sahip çıkmak. İstanbul’da gidilmedik sokak, eli sıkılmadık insan bırakmamayı azmeden gençler, halka bu seçimin neden bekâ meselesi olduğunu anlatıyor. 

Ramazan ayında açlığı susuzluğu bahane etmeden sokaklarda olan gençlere eşlik etmeye çalışıyorum. Gençlerdeki samimiyetin, ihlâsın halktaki tesirini gözardı etmek mümkün değil. Bıkıp usanmadan sandıktaki organize hırsızlığı anlatıyorlar. Onlarla beraberken şunu müşahede ettim, biz istediğimiz kadar gazete köşelerinde, internette yazalım, televizyon ekranlarında anlatalım birebir temas gibi tesiri olmuyor. Gazeteci ve köşe yazarı arkadaşlarımdan bu gençleri yalnız bırakmamalarını, sahaya inmelerini rica ediyorum. 

2 hafta önce Çamlıca Camii’nde, geçen hafta Fatih Camii’nde ve nasip olursa önümüzdeki Pazar günü de Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde sabah namazında İstanbul Hareketi mensupları bulaşacak, hırsızlığa “Hayır” diyen herkesi de bekliyorlar. 

 

Botokslu patladı

Patlayan, vücuda takılan silikondu değil mi, botoks patlamıyordu! 

Lâkin benim bahsedeceğim botokslu Pazartesi akşamı patladı! 

Yüzünde, sanki botoksla yerleştirilmiş gülme emojisiyle dolaşan Ekrem İmamoğlu CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programında gerçek yüzünü göremeyenlere de gerçek yüzünü gösterdi. 

Botoksun etkisi 4 ila 6 ay arasıymış. 6 ay sonra tekrar yapılması gerekiyormuş. Ekrem İmamoğlu’nun botoksunun süresi ise 19 günde doldu! Bir anda emekli olacağı tutan İstanbul Seçim Kurulu’nun eski başkanı Müberra Gürdal’ın YSK’nın kararını beklemeden mazbatayı vermesiyle koltuğa oturan Ekrem İmamoğlu, YSK’nın seçimin tekrarlanması kararına kadar geçen 19 günde botoksu tüketti! Ve Pazartesi akşamı da patladı. Siz ister botoks deyin ister balon yalnız şunu kabul edelim ki patlayan patladı, iyi patladı! 

Ahmet Hakan’ın, bir Yunan gazetesinin kendisi için “İstanbul’u fetheden Yunan” manşetini atmasını gündeme getiren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya neden cevap vermediği sorusuna sinirlenen Ekrem İmamoğlu, Başkan Göksu’yu kastederek “Adam yerine koymadım” dedi. Programda öfke nöbeti geçiren ve sorulara cevap veremeyen Ekrem İmamoğlu’ndan geceye kalan suratından akan botokslu gülen adam emojisi; ne gülen kaldı ne adam!..