Son dönemde Baþbakan Tayyip Erdoðan'a karþý medyada sistematik bir kampanya yürütülüyor. Bu kampanya içinde yer alanlarýn bir bölümü, zaten çok açýk bir þekilde Erdoðan'la ayný ideolojik kökten gelmedikleri için kan uyuþmazlýðý içindeler.
Bu kesimler, doðal olarak AK Parti'nin bugüne kadar gerçekleþtirdiði bütün demokratik hamlelere de karþý durdular. Bunu anlamak mümkün. Çünkü, onlar için makbul olan, 'eski Türkiye'deki 'vesayet düzeni'ydi.
Bir de sýnýfsal olarak Baþbakan Erdoðan'a karþý olan bir kesim var. Zaman zaman vicdan muhasebesi yapma ihtiyacý duyduklarýnda, yani 10 yýl önceki Türkiye ile bugünü karþýlaþtýrdýklarýnda, ülkedeki deðiþim ve demokratikleþme konusunda makul yaklaþýmlar sergilediklerini görmek mümkün. Ama nihai olarak, Ýslami görünürlüðü ön plana çýkaran bir Tayyip Erdoðan, bu kesimler için de sýnýfsal asabiyetleri gereði makbul bir baþbakan deðildir.
Mesela Ýmam-Hatipler'in önünü açan Tayyip Erdoðan'ýn demokratlýðý tartýþmalýdýr.
Bildiðimiz kadarýyla Amerika ve Fransa baþkanlýk ve yarý baþkanlýk sistemi yüzünden diktatörlükle yönetilmiyor. Ama, baþkanlýk sistemini tartýþmaya açan Erdoðan diktatöryal hayaller içindedir.
Dünyanýn hiçbir demokratik ülkesinde bir örneði kalmayan, okullardaki kýþla düzeni'nden kalma tek tip kýyafeti kaldýrarak bir vesayete daha son veren Tayyip Erdoðan, baþka bir düzen özlemi içindedir.
Üçüncü sýnýf bir 'uçkur dizisini' eleþtiren muhafazakar demokrat kimliðe sahip Erdoðan, demokrasi deðil, Osmanlý hayalleri kurmaktadýr.
Baþbakan Tayyip Erdoðan'ýn demokratlýðýný sorgulayanlara sormak gerekiyor.
Bütün demokratik hukuk devletlerinde ve evrensel hukukta halký silahlý isyana çaðýran, silahlý örgüt mensuplarýyla kucaklaþarak fiili iþbirliði görüntüsü sergileyenler vekil de olsalar, bu eylemler suç mudur? Evet suçtur.
Peki Baþbakan Erdoðan'ýn, bu eylemleri gerçekleþtiren BDP'li vekillerin dokunulmazlýðýnýn kaldýrýlmasýndan söz etmesi hangi demokratik kriterlere göre 'demokrasi dýþý' oluyor?
Þimdi birileri, insaf ve izan duygularýný bir tarafa býrakarak, "Baþbakan Erdoðan acaba demokrasiyi gerçekten içine sindirmiþ bir siyasetçi mi, yoksa deðil mi?" gibi sorularla bize bir þeyler anlatmaya çalýþýyorlar.
Peki, anlatýn bize Erdoðan demokrat mý yoksa diktatör mü?
Yýllarca Avrupa'nýn yüzümüze vurduðu "askeri vesayeti" kaldýran Tayyip Erdoðan sizce nasýl bir diktatör? Hadi bize bunu anlatýn...
Siz, 28 Þubat'ta darbecilere yalakalýk yaparken, bugün darbecilerin yargý önüne çýkmasýnýn önünü açan demokratik ortamý inþa eden Erdoðan sizce nasýl bir diktatör? Hadi bunu da anlatýn...
Türk yasal mevzuatýný, AB uyum yasalarý çerçevesinde modern demokratik standartlara taþýyan Tayyip Erdoðan, sizce hangi otoriter hayaller içindedir? Lütfen bunu da açýklayýn...
Tayyip Erdoðan, 12 Eylül 2010 referandumu ile sivil bir anayasanýn kapýsýný aralarken, ayný zamanda sizin hayal bile edemeyeceðiniz bir þekilde 12 Eylül cuntacýlarýnýn yargýlanmasýný saðladý. Haydi, sizin kitabýnýzda bunun adýna nasýl bir diktatörlük deniyor onu da anlatýn.
2005 yýlýnda, o meþhur Diyarbakýr konuþmasýyla, yýllarca inkar ve asimilasyon politikalarýyla Kürt halkýna onulmaz acýlar yaþatan ceberut devlet anlayýþýna son vererek Kürt sorunu konusunda bir zihniyet devrimi baþlatan Tayyip Erdoðan'ýn nasýl bir diktatör olduðunu da da bize anlatýr mýsýnýz?
Evet, Tayyip Erdoðan bugün sizin hayal edemeyeceðiniz yeni demokrasi adýmlarý atacak. Ama biliyorum ki, siz yine de Erdoðan'ýn demokratlýðýný sorgulamaya devam edeceksiniz. Çünkü siz, her zaman imtiyazlý bir sýnýfýn çocuklarýydýnýz ve hep öyle kalacaksýnýz.