Hayranlarımı suistimal etmem

Yeşil sahalarda yıldız futbolcu, Survivor’ın All star’ı, televizyonlarda dizi ve klip oyuncusu ve şimdi de Figüran filminin başrol oyuncusu... İnternette en çok aranan isimler arasındaki Serenay Aktaş, ilk başrol filmini STAR pazar’a anlattı.

Eskiden sinema oyuncusu olmak hem dana zor hem de emek isteyen bir işti. Bugün ise gün geçmiyor ki yeni bir isim oyuncu olarak ortaya çıkmasın. Serenay Aktaş kariyerinin başında bir oyuncu. Bazı projelerde boy gösterse de Figüran Aktaş’ın ilk başrolü. Ama ona ‘Sinema oyuncusu’ diyebilmemiz için daha uzun bir yol alması gerekiyor. Türkiye’deki ‘ünlü oyuncu’ kavramını önümüzdeki günlerde tartışacağız ancak şimdi bakalım Serenay Aktaş, filme dair neler demiş?

- Bu film projesi size nasıl geldi? Cast’a nasıl dahil oldunuz?

Senaryoyu okuduğum zaman karaktere (Pelin Şafak) çok ısındım, kendimden bazı şeyler buldum. Sektörün içinden olması da beni cezbetti.

KAMERA ARKASINDA ÇEKİNGENİM

- Rolünüzü biraz anlatabilir misiniz?

Türkiye’nin aranan yüzü olan Pelin Şafak, heyecanlı, sürprizlerle dolu, işini seven fakat insanların menfaatleri uğruna etrafında dolaşmasından oldukça sıkılmış bir star. Her ne kadar star olsa da öncelikle samimiyete önem veriyor. Seyirciler Pelin Şafak’ta Serenay’dan da bazı şeyler bulacak. Beni tanıyan herkes bilir; samimiyet benim için de öncelikli...

- Oynadığınız rolde ünlü bir oyuncuyu canlandırıyorsunuz. Role hazırlanırken nelerden yararlandınız?

Rolüme oyuncu koçu Eraslan Sağlam hocamla hazırlandım. Yabancı bayan oyuncuları örnekleyerek gittik. Yeşilçam’da da jönlerimiz var. Onlardan da esinlendik. Bazı şeylerden örnek alıyorsunuz fakat karaktere asıl katkıyı siz yaparsınız. Pelin Şafak aslında bana biraz yakın bir karakter, izleyince de anlaşılacaktır. Sadece onun kadar açık olamam yani çekingen bir yapım vardır kamera arkasında.

- Türk sinemasında etkilendiğiniz kadın oyuncular kimlerdir?

Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Hülya Avşar ve birçok isim var. Ama Türkan Şoray ve Hülya Avşar’a olan hayranlığım bir başka.

- Yeşilçam komedisi trajikomik bir yapıdayken günümüzde absürt komediler yaygın. Figüran filmini hangi kategoriye koyuyorsunuz?

Ben filmimizi ikisine de koyuyorum. Yeşilçam ruhu da var, günümüzün komedi ruhu da...

- Fanlarınızdan filmle ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Evet, onlara ‘ikinci ailem’ diyorum aslında. Düşünsenize, hiç görmeden sizi karşılıksız seviyor ve destekliyorlar, sizde kendilerinden bir şeyler buluyorlar. Ben de elimden geldiğince bu ilgilerini suistimal etmiyorum. Hepsi benim için çok değerli. Filmi sabırsızlıkla bekliyorlar ve benimle başrol heyecanımı paylaşıyorlar.

- Sizce Figüran filminde ne bulacak?

Hemen herkesi içine çekecek sımsıcak bir komedi izleyip doyasıya gülmek ve eğlenmek istiyorlarsa kesinlikle Figüran’ı izlemeliler. Bazen gülerken durup düşünmek, biraz da olsa duygulanmak istiyorlarsa Figüran’ı izleyebilirler. Sıcak ve samimi bir aşkı hissetmek istiyorlarsa da ve en önemlisi doyasıya gülerken hayatının tatilini kazanma şansına sahip olmak istiyorlarsa da izlemeliler.

Filmin konusu

Mutlu (80’ler dizisinden tanıdığımız Ceyhun Fersoy), hayatını figüran olarak kazanmaya çalışmaktadır. Ancak beceriksizliği ve sakar tavırları onun başını hep belaya sokar. Yine de bir gün filmini çekeceği eşsiz senaryonun ve oynayacağı başrolün hayalini kurmaktadır. Aynı sette çalıştığı ışık asistanı ve ev arkadaşı olan Cempo da (Uzun Hikaye’deki Foto Tombul olarak bildiğimiz Ferdi Kurtuldu) Mutlu gibi aklındaki senaryoyu filme dönüştürerek mesleğinde yükselmeyi çok istemektedir. Ancak hayallerinin gerçekleşebilmesi için de tanınmış bir oyuncuyla çalışmaları gerekir. Bu yüzden de Mutlu’nun figüranlık yaptığı dizinin başrol oyuncusu Pelin Şafak’ı (Serenay Aktaş) ikna etmeleri lazımdır ki bu da birbirinden komik olayları da beraberinde getirecektir...

Küçük yaşta büyük kariyer

İstanbul 1993 doğumlu Serenay Aktaş, Zeytinburnuspor ve Fatih Vatan Lisesi’nin ardından Antalya Muratpaşa Belediyespor’da futbolcu oldu. Kanıt, Umut Yolcuları, Türk Malı, Şüphe, Yahşi Cazibe, Alemin Kıralı, Kalbim Seni Seçti, Arka Sıradakiler, Kaçak Gelinler ve Muhteşem Yüzyıl dizileri ve Çılgın Dersane 3’te oyuncu olarak boy gösterdi. STAR TV’de Mehmet Ali Erbil ile Adını Sen Koy yarışmasında ikinci sunucu-oyun kuruculuk yaptı. Kliplerde model olarak da yer alan Aktaş’ın, bir kitap yazmaya da çalıştığı biliniyor.

İddialı konuşmayı sevmem ama...

- Figüran, bir ilke imza atarak üç şanslı izleyicisini Hollywood Universal Stüdyoları’nı ziyarete götürecek. Figüran, sizce gişe başarısı açısından rakipleri arasından sıyrılacak mı?

Kısmetse iyi bir gişe yapacak. Çok iddialı konuşmayı sevmem. Direkt “Şu kadar milyon yapacak!” demiyorum. Ama iyi bir gişe yapacağından şüphem yok. Biz, güldürmek, eğlendirmek, düşündürmek, şaşırtmak ve biraz duygulandırmak istiyoruz seyirciyi.