Hazırlık maçı ne kadar reyting alır?

Dün gece A Milli Futbol Takımı hazırlık maçını TV 8 yayınladı. 

Karşısında da Kurtlar Vadisi vardı. Kurtlar Vadisi geçen Perşembe Braga-Fenerbahçe bu hafta da A Milli Takım maç yayınıyla çakıştı.

Aslında üst üste 2 hafta futbolun perşembe gününe denk geldiği nadir zamanlardan birindeyiz. 

Normal şartlarda hazırlık maçları grup maçları kadar ilgi çekmez. Hatta üst üste gelen kötü sonuçların ardından bazı maçların dizilere geçildiğini de şahit olmuştuk.

Fatih Terim’in göreve gelmesi ve yenilgisiz geçen 2015 yılının ardından seyirci ekranlara döndü, heyecanı giderek artan grup maçları çok yüksek reytingler aldı, hazırlık karşılaşmaları bile yine eski ekran gücüne döndü.

İsveç takımının dünya çapındaki yıldızı İbrahimoviç’in kadroda olmaması reytingi bir miktar etkileyebilir ama bizim insanımız kendi takımını seyretmekten keyif alır.

Hazırlık karşılaşması olsa bile maçın birinci sırada çıkması TV 8’in aylık reyting tablosunu da bir miktar daha güçlendirir.

***

NTV Spor 30 isimle yollarını ayırma kararı almış.

Aklıma NTV Spor’un kuruluş amacı geldi birden. O dönem İngiltere, İspanya ligi gibi önemli ligleri NTV yayınlıyordu.

Önce maçlar aralarda da bol bol reklam gelince NTV son dakika haberi vermekte bile 
güçlük çeker hale gelmişti. 

Sonra yabancı ligleri yayınlama rekabeti ve maliyetler arttı ve NTV Spor sadece habere ve yoruma dayalı bir spor kanalı haline geldi.

Şimdi ortaya çıkan tablo, canlı maç yayınları kesildiği gün toprağa düşen tohum gibiydi.

Yazık, yine meslektaşlar işsiz kaldı.

***

Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri kazananları açıkladı.

TV Kültür Sanat alanında ödüle değer eser bulunamamış. Başvuru esasına göre aday olunduğu için mi böyle bir sonuç çıktı acaba diye düşündüm bir süre.

Sonra televizyonlarda bütçe ve eleman sıkıntısına direnen kültür sanat  programlarına haksızlık yapıldığı fikrine kapıldım.

Bunca yayın arasında ödüle değer eser bulamamak demek aslında tüm televizyonlardaki programları da tehlikeye atmak demek biraz.