Heberler neden bitti?

Turkmax’ta ekrana gelen Heberler programı Mehmet Ali Alabora ve Gezi eylemleri nedeniyle yayından kalktı.” Çarşamba öğleden sonra sosyal medyada, klasik medyanın internet sitelerinde ana fikri bu olan haberler yayınlandı. Peki gerçek neymiş?“Heberler 30 Mayıs 2013 itibarı ile zaten bitmişti.

Yeni yayın dönemi ile ilgili olarak bütçede ve stratejik planlamalarda Heberler’e yer vermemeyi düşündük ve kararımızı kendilerine ilettik. Olumlu ve olgun bir şekilde karşıladılar.

Yani programın bitmesine sebep, iddia edildiği gibi Gezi Parkı değil Turkmax’ın yakın bir zamanda yapacağı, yayın çizgisindeki değişiklik ve stratejik olarak aldığı bir karardır.” Tırnak içerisindeki cümleler kanalın genel yayın yönetmeni Cenk Şanar’a ait. “Elbette gerçeği söylemezler” diyenler çıkacaktır, adamlar formatı değiştiriyor,” kadına yönelik bir kanala dönüşüceğiz” diyorlar. 

 

Bir program için tüm kanalı değiştirecek halleri yok herhalde... Yapımcı Elif Dağdeviren’de konuşmuş, sözleşmemiz “Aralık 2013’te sona eriyordu” demiş. Bu aralar yayından kalkan her programa bir Gezi kulpu takılıyor, siz hiç sonsuza kadar süren bir program gördünüz mü?

Maça rağmen iyi sonuç...

Ben Onu Çok Sevdim, Atv’nin bu sezon için iddialı olduğu dizilerden biri. Talihsiz bir günde başladı, dizinin son 40 dakikası Milli Takım’ın Romanya deplasmanına denk geldi. Özel bir günde alınan sonuç total’de çok iyi değil ama AB reytingi yine de gelecek için ümit veriyor.

Belli ki bu gruptaki seyircinin bir kısmı maça rağmen diziyi bırakmamış.Bana kalırsa Atv yönetimi zaman geçirmeden ve haftasonu hem gündüz kuşağında hem de gece kuşağında cumartesi ve pazar diziyi tekrar yayınlamalı. Bence bu dizinin gidecek yolu var ve maç yayınının 45share’inden alacak çok payı var.

Bağcılar’da heyecan...

Kanal D’nin Kayıp’ı bu akşam yayına başlıyor. Uzun zamandır daha doğrusu Hanımın Çiftliği’nin ilk sezonundan beri Kanal D’ciler için en heyecanlı reyting bekleme günü olacak bu Cumartesi.

Bakalım sonuçlar nasıl çıkacak?