Hedef; Ulus devletlerinden, þehir devletleri çýkarmak mý?

20. yüzyýlýn Ýkinci Dünya Savaþý sonrasýna kadar, dünyanýn küresel patronluk iddiasýný elinde tutan Ýngiltere, savaþ sonrasý görevi ABD’ye devretti ve devretmek zorunda kaldý.

Çarlýk Rusya’sýnýn çöküþünü oluþturan nedenleri gözden geçirdiðimizde anlaþýlan þu ki; Almanya’dan para transferleri ile desteklenen Vladimir Lenin ve arkadaþlarý, koca bir imparatorluk olan Rusya’yý eriterek, Batý’dan geriye itilmesini baþardý. Para kaynaklarýna baktýðýmýzda, Almanya’da o dönemde çok etkili olan meþhur Yahudi ailelerin durduðunu görmekteyiz.

Lakin bu dönemin çok önemli gücü olan Büyük Britanya’nýn stratejileri doðrultusunda dizayn edildiði aþikârdýr.

Lenin geldi, misyonunu yaptý. Koca imparatorluðun tek bir bireyi yaþatýlmadý. Nikola ve ailesi kurþuna dizildi. Neden mi?

“Bir daha geriye dönüþ arzusu kökten yok olsun”diye!

Birinci Dünya Savaþýndan daha sonra, Bolþevik ihtilalinde Ýngilizler, Rusya içerisindeki süreci yakinen takip etti. Rusya’nýn baðlý olduðu tüm manevi deðerler (din dâhil) ortadan kaldýrýldý. Dinsiz bir toplum dizayn etmek, bununla da yeni kýzýl düþman profiline kapý açýlýyordu.

Çünkü devreye ABD girerken, üzerine gideceði düþman alt yapýsý hazýr olmalýydý. Yeni savaþ etabý olan kýzýl düþman “Komünizm” kapýda beklemekteydi!

Dikkatle baktýðýmýzda, olaylarýn peyderpey gerçekleþmesi bile, kendi baþýna bir stratejidir.

Dünyanýn tüm deðerlerini düþünüp, dünyaya sunduklarý “dolar” isimli kâðýt parçasýyla, satýn almayý baþardýlar. Rusya dâhil olmak üzere, tüm sokulduklarý medeniyetlerin deðerlerini ortadan kaldýrmak için de “dolar” iyi bir kurgu argümaný olmuþtur.

Bu hiç bir deðeri olmayan kâðýt parçasý uðruna, yeraltý ve üstündeki tüm zenginlikler, kuruþa satýlmaktaydý.

Onlar giderek, sanayileþen ve kendi ürünlerini üreten toplumlara, geridekiler ise sadece zenginliklerini satýþa çýkaran, ellerindeki yeraltý servetlerini kalýcý zenginliðe dönüþtüremeyen ve buna izin verilmeyen toplumlara dönüþtürüldü.

Rusya örneðinde bunu daha net görmekteyiz!

Sovyet döneminde Stalin’in görev baþýna gelmesiyle, Ýngilizlerin Yahudi destekli planlarý zaman zaman suya düþtü. Zaten Ýkinci Dünya Savaþýnýn akabinde, devreye girmesi Büyük Britanya için uygun zeminin yakýnlaþmasý anlamýna geliyordu.

Ýki büyük güç savaþtý. Sovyetler Birliði ve Almanya! Ýkisi de küresel güç olma yeteneði taþýyan ülkelerdi.

Birinin bir dönem için köþeye sýkýþtýrýlmasýna, diðerinin ise yoksullukla boðuþurken daha da güçsüz düþmesine ve ileride ikinci çöküþünün daha sancýsýz gerçekleþmesine zemin oluþturdu.

Sovyetler Birliði’nin kurgusu; ideolojik bir alt yapýya dayanýrdý ve esasýnda hep dýþ tehdit üzerine savunma sanayiinde devrim yaratabilecek baþarýlara imza atabildi. Ýkinci Dünya Savaþý sonrasý devreye giren ABD için, bu yeni bir þeydi lakin daha kolay ezebileceði bir sürecin baþlamasý idi.

Yeni hamle, “Perestroyka” isimli baþlýkla devreye girdi. Gorbaçov’un; Komünist Partisi Genel Sekreteri olmasý için, 1980’lerden itibaren yavaþ yavaþ yol açýldý. Çok önemli devlet adamlarý devre dýþý býrakýldý.

Ekibin en baþarýsýz ve renksiz tipi Gorbaçov, Genel Sekreter oldu. Eþi Larisa Gorbaçova’nýn pýrlanta takýlar heveskârý olduðunu bilenler, artýk eþinin eliyle bir takým zorlu yollarý kolaylaþtýrmayý baþardý. Bu konuyla ilgili daha geniþ yazýlarýmý, ileriki zamanlarda sizinle paylaþacaðým. Lakin burada dikkat çekmek istediðim þey þu; dünyayý yöneten Yahudi aileler ile Ýngiliz devlet geleneði ittifak içerisinde, þehir devletlerinden sonra oluþan imparatorluklarý küçülterek ulus devletlerine, þimdi ise tekraren ulus devletlerini küçük devletçiklere yani þehir devletlerine dönüþtürmeye özenmiþ gözükmekteler! Rusya örneðinde bunu giderek daha net anlayabiliyoruz. Dolayýsý ile yapýlmak istenen þu; yeni harita çizimlerinde sýnýrlarý güvenceye alarak, büyüyemeyenler yeniden küçülmeye mahkûm edilecekler!