Hedef halkı hükümete karşı kışkırtmak!

Terör eylemlerinin mutlaka bir siyasi mesajı vardır.
Ankara’daki eylem terörün çılgınlık haline geldiğini  gösteriyor. 

Terör yandaşı siyasilerin bile lanetleyeceği  derecede bir çılgınlık.

Suruç’taki  Diyarbakır’daki ve Ankara garındaki hain eylemlere bakıyorsunuz,  bir mantığı var.

Belli bir ideoloji taraftarlarına yönelik.

***

Ankara Devlet mahallesindekine bakıyorsunuz askeri personeli taşıyan servislere yönelik. Yani teröristler sözde sivilleri hedef almıyorlar.

Siyasi mesajı  açısından o hain saldırının da bir izahı var.

Ama Pazar günü gerçekleşen hain eylemin sıradan sivil vatandaşlara yönelik olması terörün cinnet halini gösteriyor.

***

Bu olayın arkasındaki güçler gözlerini karartmışlar. Devleti ve hükümeti zor durumda bırakmak için her türlü cinayeti meşru görecek kadar gözlerini kin ve kan bürümüş!

Bu devlet bu hükümet yara alsın da hükümet zor durumda kalsın da ne olursa olsun mantığı var.

Cinnet hali dediğim tam da bu.

Bu eylemin amacı halkı hükümete karşı kışkırtmaktır!

Belli bir siyasi topluluğu veya resmi kurumu hedef almadığı için üzülen taraf bütün bir millettir ve onun yönetimi olan devlet ve hükümettir.

Zarar gören taraf,  itibarı ve imajı zedelenen devlet ve hükümettir.

Sevinenleri de bu devletin ve hükümetin muhalifleridir!

***

Evet ilk akla gelen birlik ilanında bulunan on terör örgütüdür. Ama unutmayalım bu örgütlerin hiçbiri destek almadan ayakta kalmaları, eylem yapmaları ve eylemlerini sürdürmeleri mümkün değildir.

Dolayısıyla bu örgütlerin herhangi biri fail olabilir-nitekim ilk bulgular terör örgütüne üyelikten yargılanan bir öğrenciyi göstermektedir-  ama onlardan daha önemlisi azmettiricisinin kim olduğudur.

***

Düşünüyorum Türkiye devlet ve hükümetinin uğradığı bu imaj zedelenmesine kimler sevinebilir?

Bu eyleme AB üyelerinin sevineceğini düşünmüyorum. Onlar mülteci akınından kendilerini ancak Türkiye’nin kurtaracağını gördükleri için bu günlerde Türk devletinin güçlü olmasını isterler, böylesi bir eylemin azmettiricisi olamazlar!

Ama Suriye rejimi sevinebilir, Mısır rejimi sevinebilir, İsrail sevinebilir, Rusya rejimi sevinebilir, İran rejimi sevinebilir, ABD rejimi sevinebilir!

***

Suriye rejimi bu duruma sevinir ama bu eyleme doğrudan azmettirici olma ihtimali zayıf. Mısır rejimi de Türk devletinin düştüğü bu duruma sevinebilir ama azmettirecek kadar güçlü olduğunu zannetmiyorum.

İsrail de öyle. Bıyık altından gülüyor olmalı ama bölgede Türkiye’ye olan ihtiyacını çok iyi bildiği için azmettirici olacağını düşünmüyorum.

Duruma en çok sevinen tarafın Rusya rejimi olduğunu düşünüyorum.

Uçağı düştükten sonra Rusya dengesini kaybetmiştir. NATO üyesi  Türkiye’nin  Suriye’deki rolünden ürkmektedir.  Terör örgütlerine Moskova’da büro  izni verecek kadar kucak açmaktadır. Ukrayna ile ilişkilerini geliştiren Türkiye’ye diş bilemektedir.  Türkiye’nin  Azerbaycan ziyaretinden/ilişkilerinden  rahatsız ol
maktadır.  

Binaenaleyh doğrudan ya da dolaylı olarak Rusya’nın bu eylemle ilişkisi olduğu şüphesi güçlü görünmektedir.

Aynı şekilde ABD istihbarat örgütlerinin de azmettirici olma ihtimali yabana atılacak cinsten  değil. PYD/YPG terör örgütünü müttefik ilan edip silah mühimmat ve diplomatik olmak üzere her türlü desteği veren ve Türkiye’nin onca ikazına rağmen terör örgütüne arka çıkmaktan imtina etmeyen ABD benim nazarımda
bu eylemin arkasındaki muhtemel şüphelilerdendir.

***

Üçüncü sıradaki şüpheli İran rejimidir. Bölgede kendisiyle rekabet edebilecek tek devletin Türkiye olduğunu biliyor. Zahirde Türkiye’ye dost görünüyor ama mezhepçi Irak yönetimine ve zalim Suriye rejimine doğrudan destek vererek alanda açıkça düşman rolü oynuyor.

İran, Türkiye’nin zafiyetine sevinen ülkeler arasındadır!

***

İnşallah ben yanılırım ve hiçbir ülke bu eylemin arkasından çıkmaz, sadece çıldırmış terör örgütlerinin cinneti olarak kalır.

Türkiye onların tamamının üstesinden gelecek tecrübe birikim ve güce sahiptir kimsenin şüphesi olmasın.

Evelallah.