Helal olsun Aslan’a

Galatasaray, Selçuk’un muhteşem golleriyle 19. şampiyonluğunu ilan etti dün gece. Stadı dolduran 55 bin seyirci ve televizyonların başındaki milyonlar gerçekten çok iyi bir Galatasaray izledi. Şampiyonluğa inanmış, kenetlenmiş ve sonuna kadar mücadele eden muhteşem 11.

Maçın ilk golü Selçuk’un serbest vuruşundan geldi. Haftalardır Drogba mı atsın, Sneijder mi atsın tartışmalarına Selçuk son noktayı koydu ve kalecinin kapattığı köşeden topu ağlara yolladı. Golün ardından Burak, öyle pozisyonlar kaçırdı ki gerçekten inanılır gibi değildi. Maçın ilk yarısında Galatasaray 4-0 öne bile geçebilirdi ancak Burak’ın kaçırdıklarına Drogba’nın kafa şutunun direğin içine çarpıp dışarı çıkması da eklenince ilk 45 dakika 1-0 bitti.

Galatasaray ikinci yarıya maçı koparıp, şampiyonluğu bir an önce ilan etmek için süratli başladı ve ilk yarıda gol pozisyonlarını kaçıran Burak, Sarı-Kırmızılılar’ın ikinci golünü attı. Ama onun ardından gelen Selçuk’un attığı bir gol vardı ki, işte böyle gol çok büyük ustalık ister. Selçuk da Türk futbolunun büyük ustası. Öndeki futbolcunun üzerinden topu aşırttı, kafasında sektirdi ve öyle müthiş bir şut attı ki kalecinin yapabilecek hiçbir şeyi yoktu.  Kimse yanılmasın Galatasaray, karşısında yumuşak ve kaderine razı bir Sivas bulmadı. Ama Sarı-Kırmızılılar gerçekten bu lig için biraz fazla geliyor. Eşit koşullarda oynanan her maçı, fazla zorlanmadan kazanabilecek bir kadroya sahip Galatasaray. Burak’ın skoru perçileyen golü de süperdi..

Sezon bitiminde yapılacak yeni transferlerle daha çok güçlenecek Galatasaray’ın bundan böyle özellikle Avrupa’da çok büyük başarılara imza atabileceğini söylemek fazlalık olmaz sanırım. Alper Potuk’un yanı sıra Melo’nun da takımda kalması şart. Çünkü 3 kulvarda oynayacak bir takımın, hemen her pozisyonda alternatifi olması lazım. Bu arada bir stoper ve bir sol bekte şart Galatasaray için. Bunları konuşmak için daha çok vakit var, Galatasaray’ın 19’uncu şampiyonluğu tüm camiaya hayırlı ve uğurlu olsun.