Cuma günü yapýlan "Türkiye yüzyýlý" tanýtým toplantýsýný takip etmek için Ankara Spor Salonu'ndaydým. Toplantýya alâka ve salondaki coþku büyüktü. Normal þartlarda 20 yýldýr iktidarda olan bir liderin halka yeni bir umut vermesi ve bu umudun halk tarafýndan coþkuyla karþýlanmasý, kabul görmesi beklenmez. Ýktidarda olmak yýpratýcýdýr ve 20 yýllýk gibi uzun bir iktidar süreci iktidarda olanlarda kanýksamaya halkta da býkkýnlýða sebep olur. Bunun neticesi de iktidardakiler umut verecek yeni hamleler yapamaz halk da baþka arayýþlara girer.
Yeni Türkiye'nin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoðan, yukarýda saydýðým iþte bu tüm siyasi ve toplumsal kabulleri yýkan bir lider olarak önümüze yeni bir hedef, yeni bir "Kýzýl Elma" koydu. Adýna da "Türkiye yüzyýlý" dedi.
Baþkan Erdoðan "Türkiye yüzyýlý" toplantýsýnda yaptýðý konuþmada taarruz ruhunun kendisinde dipdiri olduðuna þahidlik ettim. Salonda ilk defa dinlediðimiz "Türkiye yüzyýlý"nýn marþýnýn nakaratýndaki "Baþlasýn Türkiye yüzyýlý, yarýn deðil hemen þimdi!" sözleri de Yeni Türkiye'nin taarruz ruhunun göstergesi. Erdoðan istikbalin Türkiye'sini þu sözlerle çerçeveledi: "Bugün güçlüyüz, yarýn daha da güçlü olacaðýz. Ýnsanlarýmýzýn tamamýnýn istiklalinden emin bir þekilde istikbaline güvenle bakacaðý bir Türkiye için yeni projeler, yeni programlar, yeni eserler, yeni hizmetler peþinde koþmaya devam edeceðiz."
Cumhurbaþkaný Erdoðan konuþmasýnýn devamýnda "Türkiye yüzyýlý"nýn dünyada barýþýn da yüzyýlý olacaðýný vurgularken Türkiye'nin halihazýrda üstlendiði rolü de anlattý: "Dört bir yanýmýzda savaþýn, çatýþmalarýn ve gerilimlerin arttýðý bir dönemde, tüm taraflarla eþit, ahlaki, adil bir iliþki tesis ederek, barýþ için samimi gayret gösteren tek ülke durumundayýz. Milli menfaatler, uluslararasý ilkeler ve çok yönlü dengeler üzerinde, hem masada hem sahada sergilediðimiz insani ve vicdani duruþ giderek daha çok takdir topluyor."
Baþkan Erdoðan "Türkiye yüzyýlý"na yeni bir anayasa ile girileceðinin müjdesini de verdi. 12 Eylül darbe anayasasýyla "Türkiye yüzyýlý"na girilemeyeceði, deðerlerimizden neþet edecek bir anayasanýn "Türkiye yüzyýlý"na kuþkusuz çok yakýþacaktýr.
"Bir dava adamý sýfatýyla sizlerin huzurundayým" diyen Baþkan Erdoðan Ayasofya'nýn tekrar camiye dönüþtürülmesinin mânâsýný da vâzýh bir þekilde izah etti: "Sadece nesillerin hayali olan Ayasofya'yý Fatih'in emanetine uygun þekilde yeniden cami olarak hizmete açmýþ olmamýz bile küresel vesayete karþý gerçekleþtirilmiþ bir büyük meydan okumadýr."
Baþkan Erdoðan mezkûr konuþmasýnda Türkiye ve dünyanýn tarih ve hâl muhasebesini yaparken insanlýk adýna küresel vesayete meydan okumaya devam edeceðini, geri adým atmayacaðýnýn da sözünü verdi.
60 YILLIK HAYAL GERÇEK OLDU
Cuma günü "Türkiye yüzyýlý" hedefini Ankara'da açýklayan Baþkan Erdoðan ertesi gün Bursa'da, Türkiye'nin 60 yýllýk hayalini gerçekleþtirecek açýlýþý yaptý.
60 yýl önce akamete uðratýlan yerli araba hamlesi Baþkan Erdoðan liderliðinde 2022 yýlýnda baþarýya ulaþtý. Erdoðan yerli araba Togg'un üretileceði Bursa Gemlik'teki tesisin açýlýþýný yaptý ve montaj hattýndan inen ilk Togg'u kullandý.
Bursa'daki heyecana ve coþkuya da þahidlik etmek nasib oldu. Hâdise sýradan bir araba üretim tesisi açmak ve araba yapmak deðil. Nihayetinde arabayý yeniden keþfetmiyoruz. Togg'u tarihsel kýlan, 60 yýldýr küresel vesayet tarafýndan engellenen bir hamleyi daha baþarabilmek. Hâdiseye bu zaviyeden bakýlýrsa yapýlan hamlenin ne kadar büyük olduðu da anlaþýlýr.
"Türkiye yüzyýlý" iþte bu büyük hamlenin arifesinde ilan edildi. Hayýrlý olsun, Allah utandýrmasýn!