Hep böyle oyna

Entresan bir derbi izledik. Ezeli rakibi karşısında Fener'in iyi oynayarak kaybettiği bir maç oldu. İnanılmaz gol pozisyonları üretmesine rağmen akıllara durgunluk verecek goller kaçtı. Bana göre Emenike iki tane yüzde yüzlük pozisyonu gole çeviremedi. Alper'in bir kafa şutu yine nafile beklentiler içinde o da gol olmadı. Yetmedi ikinci yarı 10 kişi kalmasına rağmen Kadlec boş kaleye kafayla bir gol daha kaçırdı.

Bu kadar gol kaçırırsan hani bir laf vardır "Atamayana atarlar" diye.. Sonra mağlubiyete çanak tutmuş olursun. Halbuki ilk yarı itibariyle sağlı-sollu kanat akınlarıyla Galatasaray'a karşı olağanüstü üstünlük sağlamış olan Fenerbahçe, maçın bitme noktasına gelen dakikalarda Sneijder'ın iki füzesiyle Kanarya maçı kaybeden oldu.

Şimdi gelelim Kanarya’nın neden kaybettiğine...

Çok önemsediğimiz iki tane futbolcu olan kaleci Volkan ve Emre Belözoğlu sakatlıkları geçmemiş olacak ki, özellikle Emre'nin kısa bir zamanda oyunu terk etmek zorunda kaldığını gözledik. Kaleci Volkan'ın sakat sakat oynaması Fenerbahçe'nin şanssızlığı değil, İsmail hocanın yanlış kararlarıdır. Sneijder'ın ikinci golüne bir şey diyemem. Ama birinci golde iyi bir Volkan o golü yemezdi. Benim aklımın basmadığı, iğne yapılarak futbolcuları sahaya sürmekten geçiyor.

Volkan da Emre de tam iyileşmediyse ne işi var sahada? Volkan'ın yerine Mert oynasaydı daha sağlıklı olmaz mıydı? Eğer Emre bu kadar kısa zamanda sakatlanıp çıkacaksa niye maçın başında Selçuk'la başlamadı?

Maçın kırılma anı ise Bruno Alves'in 53. dakikadaki oyundan atılışıydı. Alves oyundan atıldı atılmasına ama arkadaşlarını da sahada 10 kişi bırakarak Fenerbahçe'ye ihanet etti. Fenerbahçe böyle oynamaya devam etsin, aradaki puan farkını önemsemem. Çünkü önünde daha çok oynanacak maç var.

Gençlerbirliği karşısındaki Fenerbahçe, Galatasaray yenilgisinden sonra daha hırslı daha istekli olacaktır.

Fenerbahçe derbideki futbolunu tekrarlarsa rahat kazanacağına inanıyorum.