Hepatitin ilacý bal

Türkiye’de halk saðlýðýný etkileyen en önemli sorunlardan birisi olan hepatitin tedavisinde diyetin rolü büyük. Dokularýn onarýmý için yüksek proteinli beslenmenin yaný sýra süt, yoðurt, ayran ve bal tüketin.

Hepatit sýk virüsler nedeniyle seyrek olarak ilaçlarla, kimyasal toksinlerle veya alkol ile meydana gelen karaciðerin iltihaplanmasýdýr. Hepatitlerin çoðu 3-6 arasýnda düzelebilir. Ancak ilerleyici ve öldürücü de olabilir. Virüslere baðlý hepatit dünyada hýzla artan halk saðlýðý sorunlarýndan biridir. Yaþam alanýnda birçok virüs sizleri hepatite sürükleyebilir. Hepatit tedavi edilmezse bulaþtýðý ilk evrede bile ölümlere neden olabilir, kronikleþebilir siroza ilerleyebilir. Hepatit ile kýrýklýk, ateþ, baþ aðrýsý, bulantý, ishal genellikle ciltte sarýlýk ile izler. Bazen de sarýlýk görülmeyebilir.

Ýyileþene kadar alkol yasak

Hepatite en iyi gelen besinler süt, yoðurt, ayran ve baldýr. Dokularýn onarýmý için muhakkak yüksek proteinli bir beslenme uygulamak gerekir. Çünkü proteinler karaciðerde içinde bulunan metiyonin ve kolin adlý besin bileþenleri sayesinde karaciðerdeki toksinlerin atýmý ve yaðýn incelmesine yardýmcý olurlar. Yaðsýz kýrmýzý et, hindi eti ve balýk en iyi protein kaynaklarýdýr. Az yaðlý yiyecekler tüketilmelidir. Hepatitin diðer bir ilacý da sudur. Oda sýcaklýðýnda en az günde 3 litre su içmek gerekir. Hepatit geçene kadar alkol kesinlikle kullanýlmamalý. 

Karaciðer yaðlanmasý ise  hepatositlerdeki yaðýn birikmesidir. Karaciðer yaðlanmasý olanlan diyette doymuþ ve trans yaðlarý arýndýrýlmýþ bir yaþam tarzý sürdürmelidir. Hazýr kek, kurabiye, gofret,  kýzartmalar, sakatatlar ve hazýr meyve suyundan uzak durmalýlar.