Hepatitin ilacı bal

Türkiye’de halk sağlığını etkileyen en önemli sorunlardan birisi olan hepatitin tedavisinde diyetin rolü büyük. Dokuların onarımı için yüksek proteinli beslenmenin yanı sıra süt, yoğurt, ayran ve bal tüketin.

Hepatit sık virüsler nedeniyle seyrek olarak ilaçlarla, kimyasal toksinlerle veya alkol ile meydana gelen karaciğerin iltihaplanmasıdır. Hepatitlerin çoğu 3-6 arasında düzelebilir. Ancak ilerleyici ve öldürücü de olabilir. Virüslere bağlı hepatit dünyada hızla artan halk sağlığı sorunlarından biridir. Yaşam alanında birçok virüs sizleri hepatite sürükleyebilir. Hepatit tedavi edilmezse bulaştığı ilk evrede bile ölümlere neden olabilir, kronikleşebilir siroza ilerleyebilir. Hepatit ile kırıklık, ateş, baş ağrısı, bulantı, ishal genellikle ciltte sarılık ile izler. Bazen de sarılık görülmeyebilir.

İyileşene kadar alkol yasak

Hepatite en iyi gelen besinler süt, yoğurt, ayran ve baldır. Dokuların onarımı için muhakkak yüksek proteinli bir beslenme uygulamak gerekir. Çünkü proteinler karaciğerde içinde bulunan metiyonin ve kolin adlı besin bileşenleri sayesinde karaciğerdeki toksinlerin atımı ve yağın incelmesine yardımcı olurlar. Yağsız kırmızı et, hindi eti ve balık en iyi protein kaynaklarıdır. Az yağlı yiyecekler tüketilmelidir. Hepatitin diğer bir ilacı da sudur. Oda sıcaklığında en az günde 3 litre su içmek gerekir. Hepatit geçene kadar alkol kesinlikle kullanılmamalı. 

Karaciğer yağlanması ise  hepatositlerdeki yağın birikmesidir. Karaciğer yağlanması olanlan diyette doymuş ve trans yağları arındırılmış bir yaşam tarzı sürdürmelidir. Hazır kek, kurabiye, gofret,  kızartmalar, sakatatlar ve hazır meyve suyundan uzak durmalılar.