Hepsi birbirinden tatlý

Sevgililer Günü’ne daha bir hafta var. Bu yazýmda size üç tarif veriyorum ki o güne kadar deneyip aralarýndan birini seçip sevdikleriniz için hazýrlayabilesiniz. Ýkisi çikolatalý, biri kýrmýzý meyveli... Tatlý yiyin, tatlý konuþun.

Her ne kadar kimileri tarafýndan gereksiz görülse de   tüketime yönlendirmek maksatlý bir araç olarak nitelendirilse de þubat ayý gelip çattýðýnda etrafý saran kalpler ve güllerle Sevgililer Günü’ne kayýtsýz kalmak neredeyse imkansýzlaþýyor. Anne, baba, eþ, dost... Her kim olursa olsun sevgimizi ifade etmeyi bir günle sýnýrlamak elbette saçma fakat özel günlere kayýtsýz kalmaya çalýþmak da bir yere kadar. En iyisi siz de bu sevgi dolu ayý bahane ederek tüm sevdiklerinizi benim gibi etrafýnýza toplayýn. Sýcacýk evinizde, kocaman bir masa etrafýnda lezzetin vesile olduðu keyifli dakikalarýn tadýna varýn. Ýþte sohbetle bereketlenecek sofralarýnýzý tatlandýracak, senede neredeyse artýk bir, iki güne inen tatlý yapma halimden üç güzel seçme tarif...

ÇÝKOLATA TRÜF (8 kiþilik)

Malzemeler

-  600 gr bitter çikolata l 350 gr krema, yoðun kývamlý

-  1 çorba kaþýðý kahverengi toz þeker l Üzeri için toz kakao

Yapýlýþý

Çikolatayý benmari usulü eritin ve içine kremayý ilave edin. Arzu ederseniz kahverengi þeker ekleyebilirisiniz. Çikolata ve kremayý karýþtýrýp biraz ýlýnmasýný bekleyin ve üzerini kapatýp buzdolabýna kaldýrýn. Birkaç saat sonra cevizden küçük parçalar kopartýp elinizde yuvarlayarak derin bir kap içinde bulunan kakaonun içine atýn. Kabýn aðzýný kapatýn ve hafifçe çalkalayarak trüfün her yerini eþit olarak kakao tozuna bulayýn. Tüm trüflere ayný iþlemi yapýp servis tabaðýna sýralayýn, tekrar buzdolabýnda 1-2 saat dinlendirip ikram edin. Bu aþamadan sonra oda sýcaklýðýnda durmasý lezzet bakýmýndan iyi olur.

NOT: Trüflerin içine kýrýk fýndýk, fýstýk gibi kuruyemiþ ekleyebilirsiniz. Kaplama için kakao tozu yerine eritilmiþ beyaz çikolata, kahve granülleriyle harmanlanmýþ kakao veya pudra þekeri de kullanabilirsiniz.

SICAK ÇÝKOLATA (4 kiþilik)

Malzemeler

-  4 su bardaðý süt

-  250 gr bitter çikolata

-  Yarým çay kaþýðý acý toz biber

Yapýlýþý

Sütü kalýn tabanlý derin bir tencereye koyup ocaða alýn. Eðer þeker ilave edecekseniz kýsýk ateþte sütün içinde iyice erimesini saðlayýp kaynamadan ateþten alýn. Çikolatayý kýrarak sütün içine atýn ve çýrpýcýyla karýþtýrarak eritin. Süt ve çikolata birbirine iyice karýþtýktan sonra tekrar ocaða alýp biberi serpin. 1-2 dakika daha karýþtýrarak bardaklara paylaþtýrýn. Sýcak olarak servis yapýn.

Not: Arzu ederseniz sütü ýsýtýrken, bir adet çubuk tarçýn, zencefil gibi sevdiðiniz baharatlarý da ekleyebilirsiniz.

YALANCI ÞARLOT (2 kiþilik)

Malzemeler

-  10-12 adet kurabiye

-  Krema için 100 gr mascarpone

-  100 gr kýrmýzý meyve (dondurulmuþ olabilir)

-  2 yaprak jelatin ya da 2 tatlý kaþýðý niþasta

-  Agave þurubu

-  Süsleme için þekilli çikolatalar, eritilmiþ diyabetik kuvertür çikolata

Yapýlýþý

Kurabiyeleri bir gün önceden hazýrlayýn. Jelatini bir kaba alarak biraz soðuk su ekleyip yumuþatýn. Krema için meyveyi rondodan geçirin. Daha sonra bir tencereye alarak suyu azalana kadar piþirin. Ýçine damak tadýnýza göre agave þurubunu ekleyin ve ocaktan alýn. Jelatinin suyunu sýkýp yarým su bardaðý kaynar suda tamamen eritin. Meyveyle karýþtýrýp biraz soðumasý için bekletin. Bu arada mascarpone’yi çýrpýn ve içine jelatinli meyve karýþýmýný ekleyin. Pürüzsüz bir krema elde edip krema torbasýna koyun. Küçük pasta kalýplarýnýn içini þeffaf folyo ile kaplayýn. Kenarýna 5 veya 6 adet (aldýðý kadar) bisküviyi sýralayýn. Ýçine kremayý sýkýp üzerine dilediðiniz gibi süslemeler yapýn. Kalýptan çýkarýp açýlmamasý için bir iple baðlayýn. Servise kadar buzdolabýnda bekletin.