Hepsi birbirinden tatlı

Sevgililer Günü’ne daha bir hafta var. Bu yazımda size üç tarif veriyorum ki o güne kadar deneyip aralarından birini seçip sevdikleriniz için hazırlayabilesiniz. İkisi çikolatalı, biri kırmızı meyveli... Tatlı yiyin, tatlı konuşun.

Her ne kadar kimileri tarafından gereksiz görülse de   tüketime yönlendirmek maksatlı bir araç olarak nitelendirilse de şubat ayı gelip çattığında etrafı saran kalpler ve güllerle Sevgililer Günü’ne kayıtsız kalmak neredeyse imkansızlaşıyor. Anne, baba, eş, dost... Her kim olursa olsun sevgimizi ifade etmeyi bir günle sınırlamak elbette saçma fakat özel günlere kayıtsız kalmaya çalışmak da bir yere kadar. En iyisi siz de bu sevgi dolu ayı bahane ederek tüm sevdiklerinizi benim gibi etrafınıza toplayın. Sıcacık evinizde, kocaman bir masa etrafında lezzetin vesile olduğu keyifli dakikaların tadına varın. İşte sohbetle bereketlenecek sofralarınızı tatlandıracak, senede neredeyse artık bir, iki güne inen tatlı yapma halimden üç güzel seçme tarif...

ÇİKOLATA TRÜF (8 kişilik)

Malzemeler

-  600 gr bitter çikolata l 350 gr krema, yoğun kıvamlı

-  1 çorba kaşığı kahverengi toz şeker l Üzeri için toz kakao

Yapılışı

Çikolatayı benmari usulü eritin ve içine kremayı ilave edin. Arzu ederseniz kahverengi şeker ekleyebilirisiniz. Çikolata ve kremayı karıştırıp biraz ılınmasını bekleyin ve üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Birkaç saat sonra cevizden küçük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayarak derin bir kap içinde bulunan kakaonun içine atın. Kabın ağzını kapatın ve hafifçe çalkalayarak trüfün her yerini eşit olarak kakao tozuna bulayın. Tüm trüflere aynı işlemi yapıp servis tabağına sıralayın, tekrar buzdolabında 1-2 saat dinlendirip ikram edin. Bu aşamadan sonra oda sıcaklığında durması lezzet bakımından iyi olur.

NOT: Trüflerin içine kırık fındık, fıstık gibi kuruyemiş ekleyebilirsiniz. Kaplama için kakao tozu yerine eritilmiş beyaz çikolata, kahve granülleriyle harmanlanmış kakao veya pudra şekeri de kullanabilirsiniz.

SICAK ÇİKOLATA (4 kişilik)

Malzemeler

-  4 su bardağı süt

-  250 gr bitter çikolata

-  Yarım çay kaşığı acı toz biber

Yapılışı

Sütü kalın tabanlı derin bir tencereye koyup ocağa alın. Eğer şeker ilave edecekseniz kısık ateşte sütün içinde iyice erimesini sağlayıp kaynamadan ateşten alın. Çikolatayı kırarak sütün içine atın ve çırpıcıyla karıştırarak eritin. Süt ve çikolata birbirine iyice karıştıktan sonra tekrar ocağa alıp biberi serpin. 1-2 dakika daha karıştırarak bardaklara paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Not: Arzu ederseniz sütü ısıtırken, bir adet çubuk tarçın, zencefil gibi sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.

YALANCI ŞARLOT (2 kişilik)

Malzemeler

-  10-12 adet kurabiye

-  Krema için 100 gr mascarpone

-  100 gr kırmızı meyve (dondurulmuş olabilir)

-  2 yaprak jelatin ya da 2 tatlı kaşığı nişasta

-  Agave şurubu

-  Süsleme için şekilli çikolatalar, eritilmiş diyabetik kuvertür çikolata

Yapılışı

Kurabiyeleri bir gün önceden hazırlayın. Jelatini bir kaba alarak biraz soğuk su ekleyip yumuşatın. Krema için meyveyi rondodan geçirin. Daha sonra bir tencereye alarak suyu azalana kadar pişirin. İçine damak tadınıza göre agave şurubunu ekleyin ve ocaktan alın. Jelatinin suyunu sıkıp yarım su bardağı kaynar suda tamamen eritin. Meyveyle karıştırıp biraz soğuması için bekletin. Bu arada mascarpone’yi çırpın ve içine jelatinli meyve karışımını ekleyin. Pürüzsüz bir krema elde edip krema torbasına koyun. Küçük pasta kalıplarının içini şeffaf folyo ile kaplayın. Kenarına 5 veya 6 adet (aldığı kadar) bisküviyi sıralayın. İçine kremayı sıkıp üzerine dilediğiniz gibi süslemeler yapın. Kalıptan çıkarıp açılmaması için bir iple bağlayın. Servise kadar buzdolabında bekletin.