Her bitki çayı sağlıklı değil

Binlerce yıldır doğanın şifacıları olarak kullanılan bitkiler, zayıflama piyasasının tekelinde insanlığı tehdit eden silaha dönüştü. Özellikle bitkisel çay olarak sunulan karışımların dikkatli tüketilmesi gerekiyor.

Popüler zayıflama kültürünün bir parçası haline gelen zayıflama pazarının sağlığınızla oynamasına izin vermeyin. Özellikle binlerce yıldır doğanın şifacısı olan bitkiler üzerinden beslenen bu pazar, insan sağlığını riske atıyor. Doğaya ve doğala yönelme ve kolay tüketilebilir ve ucuz olma özelliği ile bitki çayları bu alanda geniş bir yelpazeye sahip. Etkileyici reklamlar, market ve internet aracılığı ile kolay ulaşılabilir olması bitki çaylarının geniş kitleler tarafından kullanımını kolaylaştırdı.

Aşırı tüketimi aşırı doz ilaç almak gibi

Bitkisel zayıflama pazarının doğadaki binbir bitki içinde en gözde çayı bileşiminde güçlü laksatif etkisi bulunan sinameki.  

Sinamekiden sonra sırası ile ısırgan, rezene ve biberiye gibi diüretik etkili olan bitkiler kullanılıyor.  Ancak bu ürünlerin bilinçsizce ve yaygın olarak kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan istenmeyen etkiler ise ancak çeşitli hastalıklar ya da ani ölümlerden sonra hazırlanan raporlarla gündeme geliyor. Doğada ilaç olarak kullanılan bu bitkilerin içeriğine bakılmaksızın aşırı miktarda tüketilmesi, aşırı doz ulaç alımına benzer. Form çaylarında yer alan bitkilerin laksatif, diüretik, terlemeyi arttırıcı, safra arttırıcı, sindirim sistemi uyarıcı ve gaz giderici etkilerinden dolayı ağırlık kaybına yardımcı olarak kullanılıyor. Ancak obezite kronik bir problem olduğu ve kronik tedavi gerektirdiği unutulmamalı. Uzun süreli bitki çayları ile laksatif ve diüretik kullanımı ise önemli sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

Bu etkilere dikkat

-Laksatif etkililer: Sinameki, Barut ağacı kabuğu, mürver, bamya çiçeği, Aloe vera

-Diüretikler: Papatya, ıhlamur, biberiye, ısırgan, kiraz sapı, mısır püskülü, rezene, ardıç, yeşil çay, alıç çiçeği, meyan kökü, hibiskus, avokado yaprağı, hindiba, ayrık kökü, çıban otu, kara hindiba.

-Terlemeyi arttıranlar: Ihlamur, melisa, ardıç, mürver, yeşil çay, defne yaprağı, aynı safa çiçeği,

-Safra arttırıcılar: Papatya, biberiye, hibiskus, kara hindiba

-Sindirim sistemi uyaranları: Biberiye, küçük kantaron

-Gaz gidericiler: Papatya, adaçayı, anason, civan perçemi, melisa, rezene, hindiba, Frenk kimyonu, nane