Her gün bir bardak nar suyu

Zengin vitamin ve mineral içeriği ile kış mevsiminin vazgeçilmezi nar, kalp hastalıklarını riskini azaltıyor ve metabo-lizmayı dengeliyor.

Avrupa Kalp Sağlığı Konseyi sağlık bülteninde, günde bir bardak nar suyu tüketmenin kardiyovasküler hastalık riskinizi önemli oranda azalttığını açıkladı. Nar suyu en yüksek antioksidan etkiye sahip meyve sularından biridir. Kandaki yaşlandırıcı ve zararlı kimyasallar olan serbest radikallerin zararlarından vücudunuzu koruyan antioksidanların nar suyunda, yüksek oranda bulunduğunu irdeleyen raporda tam bir vücut yenileyici meyve olarak her gün en az 1 su bardağı nar suyu içmenin önemi vurgulandı. Her gün içeceğiniz bir bardak nar suyu kan damarlarında oluşan sertleşmeyi azaltıyor ve kalp sağlığını geliştiriyor. Ayrıca bazı çalışmalar, nar suyunun yeşil çay veya kırmızı şaraba göre üç kat daha fazla antioksidan etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Salatalarda nar ekşisini unutmayın

Nar suyu sağlığa yararlı polifenoller, tanenler ve antosiyanidinler gibi yararlı etkilere sahip bileşikleri bol miktarda içerir. İşte bu özel maddelerin özellikle vücutta yağ oluşumunu sağlayan enzimlerin çalışmalarını da yavaşlatarak şişmanlamayı önlediği, günde 1 su bardağı nar suyunu ikindi öğününde düzenli olarak tüketenlerin ise daha düzenli kilo verdiği belirtiliyor. Özellikle ikindi öğününde içilen nar suyu metabolizmayı daha da hızlandırıyor.  1 su bardağı nar suyundan alınacak polifenolleri 2 kase nar taneleri ile de sağlayabilirsiniz. Taze meyve porsiyonlarını 2 kase nar taneleri ile değiştirebilir, salatalarınıza nar taneleri ekleyebilirsiniz. Unutmayın nar ekşisi de narda bulunan polifenolleri içerir. Salatalara nar ekşisi eklemek de kalp damar sağlığı açısından olumlu bir beslenme davranışıdır.