Her gün bir elma ye doktora gitmeyi unut

Ülkemizde her mevsim farklı türde elmayı rahatlıkla bulabiliyoruz. Ancak birçok kişi ‘yedikten sonra aşırı acıktırıyor’, ‘tadını sevmiyorum’ veya ‘zaten elimin altında kolay buluyorum başka meyveleri daha fazla yemeliyim’ düşüncesiyle elma yemiyor.  En düşük kalorili meyvelerden biri olan elmanın orta büyüklükte olanı 50 kalori içeriyor. Elmanın içindeki diyet lifinin çeşidi bazılarında mide asidini daha fazla salgılatıp acıkma hissi uyandırabildiği gerçek. Ancak olgun, tatlı elma yerseniz midenize asit salgılatmadan acıkmayı engelleyebilirsiniz.

Doğal kanser tarayıcısı

Elmanın karakteristik tadını veren tartarik asit yemek ardından yenildiğinde besinlerin hazımını kolaylaştırır, dişlerde asit yapan maddeleri bloke ederek diş çürüklerinin de önlenmesine neden olur.  Yeşil veya kırmızı fark etmeksizin elma bol miktarda kuersetin ve epikateşin adli flavonoidleri içerir. Bu gençlik iksiri maddeleri o kadar yüksek miktarda içerir ki sadece elma yiyerek vücutta zarar veren radikallerden uzaklaştırmaya yetecek etkiyi gösterir. Bu nedenle her gün elma yiyene doktor asla uğramaz sözü yerinde bir deyimdir. Elmanın içinde bulunan çeşitli diyet lifleri bağırsağa çok kolay yapışır ve yiyeceklerin sindirildikten sonra kolona giren zararlı kısımlarını bir detektör gibi tarayıp kanser yapıcı olanlarını da temizler.

Bol sirkeyle temizleyin 

Peki elmadan maksimum fayda almak için ne yapılmalı? Öncelikle elmayı soymadan  kabuklarıyla yemelisiniz. Kesildikten sonra elma dokusunda kahverengileşme oluşur. Bekletilen havayla temas sonucunda elmadaki demir ferik okside indirgenir ve besinden yararlanma miktarı azalır. Bu zararlı etkiyi yaşamak istemiyorsanız elmayı doğradıktan sonra çok az su içine limon sıkın ve elma dilimleri sokup çıkarın. Elmalarda ilaç kalıntıları olabileceği için 1 litre suya 1 çay bardağı elma sirkesi koyarak en az 2 saat bekletip bol suda yıkayın. Böylece kimyasal etmenlerden arındırmış olursunuz. Elmayı buzdolabında en az 3 hafta meyve kısmında rahatlıkla depolayabilir, marmelat yapabilir ve keklerinize elma püresi ekleyerek doğal meyve şekeri ile tatlandırabilirsiniz.