Her gün bir saat yürüyüş bir avuç vitamine eşdeğer

Daha zinde, fit ve enerjik olmak amacıyla avuç avuç vitamin yutmayın.  Günde bir saat spor yapmak ‘yan etkisiz’ her sağlık sorununuzu çözer. 

BİTKİSEL destekler, vitaminler artık hayatımızın parçası haline geldi. Yorgun, mutsuz hisseden, okuduğumu anlamıyorum, kolumu kaldıracak gücükm yok diyen vitaminlere servet ödüyor. Bitkisel, yararlı ve yan etkisi yok denilen bu suplemanların birbirleriyle etkileşimleri ya da farklı bünyelerdeki etkisi hesaba katılmıyor. Oysa tüm bu sıkıntıların hiçbir yan etkisi olmayan üstelik cebinizden tek bir kuruş çıkmadan çözümü var:  Günde bir saatlik yürüyüş ya da egzersiz.  

Kronik hastaların en güçlü ilacı

Düzenli olarak yapılan aktivite kalp hastalıklarından kaynaklanan erken ölüm riskini üçte bir, diyabet gelişme riskini yüzde 50 düşürüyor,  hipertansiyon oluşmasını engelliyor. Günümüzde en çok ölümlerin yaşandığı 3 kronik hastalıktan korunmada en etkili önlem düzenli egzersizdir. Son araştırmalarda aktif bir hayatın kolon ve meme kanseri riskini de yüzde 50 azalttığı da ortaya çıktı. Kanser gibi mali ve hasta üzerindeki tedavi yükü ağır olan bu hastalıktan bu denli korumada bilinen hiçbir ilaç, bitki ya da vitamin bulunmuyor. Egzersiz depresyonun da önlenmesinde birinci derece söz sahibi. Karın bölgesinde yağlanmayı hastalık olarak görmeyip estetik tablo olarak görenlere de önerim liposuction değil düzenli spor. Spor yapın, vücudunuzun istediğiniz bölümünü diledeğiniz kadar inceltin. Üstelik bunu yaparken sağlık kazanın.

Karbonhidrat yakma oranı

Bugüne kadar hep fiziksel aktivite türlerinin kaç kalori yaktığı ile ilgili basında ve internette yazılar olsa da sizlere ilk defa faklı kilolarda bireylerin hangi aktiviteyi yaparak kaç gram karbonhidrat yakabileceğinin bunun rehberini paylaşmak istiyorum. Bu rehberde hangi kilo ağırlığında hangi aktiviteyi gerçekleştirirseniz 1 saatte ne kadar karbonhidrat yakabileceğinizi rahatlıkla görebilirsiniz.