Her şey yalan Talisca gerçek

Beşiktaş için kritik bir maçtı. Başakşehir yenilgisinden sonra dün gece Alanya’yı yenmek zorundaydı. Kadroda süprizler vardı. Cezalı Quaresma’nın yokluğunda forma giyen ve bekleneni veremeyen Lens yedeğe çekilmişti. Ondan doğan boşluğu Oğuzhan doldurdu. Başlama düdüğü ile birlikte Beşiktaş saldırdı, Alanya defans yaptı. İkinci dakikada Gökhan Gönül’ün geliştirdiği atakta top ağlarla buluşmadı. Babel’le sol kanattan, orta alandan da Talisca ile ataklar geliştirdiler.

Alanyaspor direnmeye çalıştı ancak Talisca öyle bir sahneye çıktı ki gözlerimizin pasını sildi. Rakibinden sıyrılışı, muhteşem vuruşu, topun filelere gidişi alkışlanacak cinstendi. Golden sonra oyun tek kaleye döndü. Maske ile oynayan Negredo ürkek ve çekingendi. İlk yarının en çalışkan ismi ise Gökhan Gönül’dü. Hem sağ bek gibi hem sağ açık gibi oynadı. Uzun bir aradan sonra formasını giyen Pepe de rakibin cılız ataklarını başarıyla kesti. İkinci yarıda Beşiktaş farkı arttırmak ve ikinci golü bulup rahatlamak için bastırdı. İlk 11’de sahaya çıkan Oğuzhan dün de vasatın altında kaldı. Ondan daha üretken olmasını beklerdik ancak hayal kırıklığı yarattı.

Şenol Güneş süpriz bir değişiklik yaparak Negredo’yu çıkarıp yerine Vagner Love’u sürmesini beklerken Lens’i oyuna aldı. Beşiktaş kalan dakikalarda Talisca’nın vuruşlarından gol bulmayı amaçladı. Babel de santrfor bölgesine geçti. Bu taktiksel değişiklik çok işe yaradı mı derseniz bana göre hayır. Son on beş dakikada oyun sıkıştı ve Beşiktaş’ın pozisyon üretkenliği azaldı. Alanya beraberliği yakalamak için bastırdı ama Beşiktaş zor da olsa kazanmasını bildi. Tolgay, Atiba, Oğuzhan’ın cezalı duruma düşmesi haftaya Göztepe maçı öncesi büyük sıkıntı yaratacak gibi görünüyor.