Her tarafı derbi olsa ne olur!

Türkiye Süper Lig'de sezon tamamlanıyor. Galatasaray güç farkını ortaya koydu ve 19. şampiyonluğuna imza attı. Hayırlı olsun. Ancak geçen hafta yaşanan olaylar akıllarda futbolun silinmesini sağladı.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin önemini tüm ülke olarak biliyoruz. Söylentilere göre dünyanın sayılı derbilerinden, bizlerin şişirmesiyle, abartılmasıyla derbinin de ötesinde hayatı durduruyor. Metin Oktay, Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu gibi efsaneleri andığımızda gerçekten büyük rekabet. Volkan Demirel ve Sabri Sarıoğlu'yu karşılaştırırsak, haliyle derbinin kalitesi bir hayli düşüyor. Hele ki maçın son dakikalarında yaşanan kavgaya baktığımızda, İlköğretim Okulu bahçelerinde birbirini kovalayan ardından, gömleğini çekip yere fırlatan çocuklar geldi aklıma. Bu mu dünyaca ünlü derbi?

Futbol adına vasatın altında geçen derbi öyle ya da böyle Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. İki takım da sevindi. Galatasaray yenilgiye sevindi, şampiyonluğunu kutlama havasıyla; Fenerbahçe taraftarına gidip, "14 sene oldu, yine galibiz" havasını attı. Muz polemiğine girersek, olayın çok komik olduğunu görüyoruz. Muzu gösteren zaat, "Sindirim rahatsızlığım var, doktor sürekli meyve yememi tavsiye etti. Ben de hep yanımda taşıyorum" açıklamasını yaparak kendisini savundu. Adam haklı, muz mideye iyi geliyor. Ama lezzet olarak, yoksa mideye en ufak yararı yokmuş. Irkçılık bu ülkede yokmuş zaten adam muz gösterse ne olur, göstermese. Neyse...

Ancak derbinin bitiminin 2 saat sonrasında halimize ağlayacağımız bir hadise yaşandı. Tanımam, etmem 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Kavganın sebebi "Sarı-Lacivert ve Sarı-Kırmızı" forma... Bu kavga iki kişi arasında oldu, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi hapise konuldu. Buna zemin hazırlayan, ekran başlarında atıp, tutan. Maç öncesi kompleks savaşı yapan iki takım yöneticileri değil mi?

Gündem bir gün biber gazı, bir gün bıçaklama, bir gün muz... Ne yaparsak, yapalım. Türkiye'de futbolu futbol gibi yaşayamayacağız. 6222 sayılı kanun yerine 62222 kere kanun getirseler de yanlış yönlendirmelerle yapılan beyin yıkamaları önümüze birçok derbide bu tür olayları getirecektir.
Türk futbolunun başı sağolsun!