Herkesle olmuyor

TFF, Süper Ligi geçen yıl dördüncü bitiren Beşiktaş’ı Kupa’ya taa 2.turdan başlattı. Gerekçesi, UEFA’nın Avrupa Ligi cezası uygulaması. Oraya alınmadığı için ZTK’na da baştan başlatıldı! Oysa Beşiktaş’ın yurt içinde işlediği bir suçu ve çekeceği bir cezası yok. ZTK yurt içi bir turnuva! TFF, statüyü UEFA organizasyonlarına katılma biçiminde hazırlamış! Yeni bir durum karşısında refleks gösterip dönmediler!

Beşiktaş’ın Kupaya baştan başlaması bir yandan da iyi oldu. Hem ikinci adamların verim dereceleri ortaya çıktı hem maç alışkanlığı kazandırması gereken oyuncalarını sınayacak ortam oluştu.

Yılı büyük sorunlarla yaşayan Beşiktaş’ın 2.turda Niğde’deki kadrosu paçayı kıl payı kurtarmıştı. Daha orada lastiği patlayabilir, Kupa dışı kalabilirdi. 3.turda dün Spor Toto ikinci lig takımı Ofspor’u ağırladı. İlk onbir, kağıt üzerinde endişe vericiydi. Sahada da öyle oldu. Teknik yönetmen Samet Aybaba Niğde’de yaşanan sıkıntıdan ders çıkarmamış gibiydi. Beşiktaş formasını böyle bir onbire layık görmemeliydi... Bunu yapmak Aybaba’nın bir yandan takımını tanımadığını gösteriyor. Batuhan’ın, Kadir’in, sağbek oynatılan Mehmet Akyüz’ün aynı anda Ofspor’a karşı bile olsa Beşiktaş’ta görev alması bir teknik adam ayıbıdır. Bu adamların forma giymek için Beşiktaş kulübüne para ödemeleri gerekir. İlk yarıdaki manzara öylesine anlaşılmazdı ki... Sanki kupadan elenmek gibi gizli bir amaç güdülmüştü.

Aybaba hem takımın hem kendisinin başına gelecekleri görmüş olacak ki ikinci yarıya Veli ve Kadir’in yerlerine Fernandes ve Almeida’yı koyarak başladı. Necip sağa geçti. Beşiktaş hücum üstünlüğünü ele geçirdi. Ne var ki Ofspor fizik olarak düşmeden, iyi alan daraltarak, iyi yardımlaşarak, kontratakları unutmadan alkış alacak bir mücadele verdi. Ancak kalesi Fernandes’in nefis duran top vuruşuna dayanamadı. Dün geceki mücadele şunu gösterdi ki Beşiktaş ancak belli adamları ile var. ‘İyi oynayabilmek için’ çok adamı yok. İlk onbirden sonrası yufka. Ellerindeki her adam umut vermiyor. Biraz Erkan, biraz Hasan... Ama Ofspor’a karşı. Aybaba ve yöneticiler bunu mutlaka görmekte. Ve sorunu mutlaka çözmek zorundalar.