Hey Ekpekü’l-küpekâ!

Kürt illerinin yetiştirdiği büyük âlimlerden Said Nursî İngilizler için “Ekpekü’l-küpekâ’dan tekepküp etmiş köpek” diyor Hutuvat-ı Sitte adlı eserinde. Mânâsı: “Köpeklerin en köpeğinden köpekleşmiş köpek!” İngilizler için söylenmiş bu sözü tüm İslâm düşmanlarına şâmil kılabiliriz. İsimlerinin farklı olması köpeklikteki müşterekliklerine engel değildir! 

İşte bu müştereklikte birleşenlerden bir gürûh Diyarbakır’da Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i aşağılayıcı bir afiş astılar. Danimarkalı bir ekpekü’l-küpekânın çizdiği karikatürü afişte kullanan Diyarbakır Yenişehir Belediyesi “çocuk gelin”lere dikkat çekmek istemiş! Dikkat çekmekte başarılı oldu Yenişehir Belediyesi, hem de çok... Meşhur olmak için caminin içine bevleden adamın ‘başarı’sını yakaladı Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) ait belediye ama kendilerini bu ‘başarı’dan dolayı tebrik edemiyoruz ne yazık ki! Ha bu arada “Eceli gelen köpek cami duvarına işer” sözü üzerinden “caminin içine işemek” eylemselliğinin neticelerinin neler olabileceğinin çözümlemesini yapmak da size kalmış!

Asılan rezil afişler Müslüman gençler tarafından hak ettiği muameleyi gördü. Gelen tepkiler üzerine HDP’li Yenişehir Belediyesi ‘özür’ diledi. Hakkaniyet yerin bulsun diye belediyenin özür mesajına da yer verip sonra afişle ilgili duygu ve düşüncelerimi yazacağım. HDP’li belediyenin açıklaması şöyle: “25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftasına atfen yapılan billboard çalışmamız tamamen çocuk cinsel istismarını önlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmayı yaparken Google’nin çocuk gelin sayfasının görsellerinde hiçbir amblem ve isim bulunmayan karikatür fotoğrafı seçilmiştir. Bu fotoğraf seçilirken bazı basın yayın organlarında yayınlanan ve iddia edilen amaçlar düşünülmemiştir. Fotoğrafın daha önce kullanıldığı belli kesim ve amaçlar bazı kişi ve kuruluşlarca iletilir iletilmez, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesinden ötürü bu billboard afişlerini kaldırma kararı aldık. Tüm kamuoyu ve halkımızdan özür diliyoruz.”

Açıklamaya inanalım mı?.. Diyelim ki HDP’li Yenişehir Belediyesi’ndeki ilgili kişiler internetten aldıkları karikatürde Peygamber Efendimiz’in kastedildiğini bilmiyor, olabilir! Peki, her hâliyle Müslümanları aşağılayıcı bir çizim olduğu belli olan mezkûr karikatürü neden kullandınız? Neden Müslümanları aşağılıyorsunuz ey HDP’liler? Ne oldu sizin “kardeşlik, barış, düşünce özgürlüğü, inançlara eşit yaklaşım” masallarınıza?

Kız çocuklarını Kandi Dağı’na Müslümanlar kaçırıyor da bizim mi haberimiz yok ey HDP’liler! Elbette kimin kaçırdığını siz iyi bilirsiniz! Kız çocuklarını dağa kaçıran bir “gerilla” karikatürü çizdirip billboardlara asabilir misiniz? Asamazsınız! Çünkü sizin derdiniz küçük yaşta evlendirilen kız çocukları veya diğer mağduriyetler değil. Gördük işte, geçen hafta 100 kişinin öldüğü Ankara’daki patlamanın olduğu meydana gelen HDP’li Eşbaşkanlarınızı, pek de şen şakraktılar. “Umurumda mı 100 kişi, gelsin oylar” havasında meydanı gezdiler. Size verilen tek görev Kürt illerinde İslâm düşmanlığını yaymak. Bu durumda bize de “Kininizle geberin” demekten başka bir şey düşmüyor. HDP’ye oy vermeği düşünen Müslümanlar da Said Nursî’den şu satırlar düşüyor:

“Bana ızdrap veren, yalnız İslâm’ın mâruz kaldığı tehlikelerdir. Eskiden tehlikeler hariçten gelirdi; onun için mukavemet kolaydı. Şimdi tehlikeler içeriden geliyor. Kurt gövdenin içine girdi. Şimdi mukavemet güçleşti. Korkarım cemiyetin bünyesi buna dayanmaz; çünkü düşmanı sezmez. Can damarını koparan, kanını içen en büyük hasmını dost zanneder. Cemiyetin basiret gözü körleşirse, iman kalesi tehlikededir.”

Suflecinin kumarı...

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a yönelik suikast girişimiyle ilgili Batıcılar hâdisenin adi bir vaka olduğu şayiasını yaymaya başladı. Eskiden “Genelkurmaydan ismini vermeyen general” diye haber yapmaya alışmış, kendini bilmeyip içindeki kadını aramakla meşgul genel yayın yönetmeni eskisi bugün ‘Bilen biri’nden duyduklarını yazmış!

Yooo düşündüğünüz gibi değil ‘Bilen biri’ genel yayın yönetmeni eskisine içindeki kadının nasıl bir kadın olduğunu fısıldamamış! Peki neyi fısıldamış: Murat Sancak kumar oynamış da 12 milyon dolar kaybetmiş de... Mevzuu borcundan dolayı kurşunlandığına getirip işi basitleştirmeye çalışıyor ‘Bilen biri’! Bak sen şu ‘Bilen biri’ne, içindeki kadını bulup nirvanaya ulaşmaya çalışan Özkök’ü nelerle meşgul ediyor, olmaz ki!..

Sadece Özkök’ü meşgul etse iyi, ‘Bilen biri’ Fethullahçı Terör Örgütü’ne ait medyada da dolaşıp sufle veriyor. Sufleyi duyan FETÖ mensubu gazeteciler başlıyor cıyaklamaya, iftira atmaya...

Ekpekü’l-küpekâlar elvan elvan, “Hoşt” demekten dilimizde tüy bitti!