Heyecanı sonunda

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nin iddialısı Galatasaray ile Süper Ligin iddiasızı SB Elazığspor mücadelesinden umulan tekti elbet. Galatasaray kazanırdı. Bu maçta Elazığspor Galatasaray’dan daha fazla risk alabilirdi, zira maça gibi kayıp bakıyordu.

Rakibin zorluk derecesinin çok düşük olması, Fatih Terim için 11 maç forma veremediği Engin’i futbola ısıtmak, Melo’yu biraz daha kendine getirmek, Sabri’ye ‘sana güvendiğim maç da var’ diyebilmek, Cris’e verdirdiği paranın karşılığını aldığını gösterebilmek ve yükün ağırlığını verdiği Eboue, Burak, Dany, Hamit gibi oyuncuları soluklandırmak için fırsattı. Cezalı olmasa Selçuk’u da bu grupta görebilirdik. Kadro bunun için genişti. Zaten ilk üçü oyun akışında doğabilecek olası bir sorunu çözmek için gene de kulübedeydi. Galatasaray’ın 2-3 dakika süren önde basma etkisinden sonra SB Elazığ riske girebilecek olmanın rahatlığı ile oynadı. Başa baş bir mücadeleye girişti. Hatta yarım saat kadar kendi oyun planını kabul ettirdi. Çift forvetle, kenarları iyi kullanmaya çalışarak, topa daha çok sahip olan taraf oldu. Özgüveni, istekliliği, puan arayışı, oyun yönlendirmeyi elinde tutma çabası üst düzeyde idi. Ne var ki bunlara kalite yüklemesi zayıftı. İlk yarım saatte topa sahip olma oranı %60’a 40 idi, ama ev sahibi giderek yorulunca Galatasaray hızla dengeyi kurdu. Devre sonunda topa sahip oluşlar 50-50’de eşitlendi. Sonra hızla Cimbom lehine gelişti.

Bir takımdan bir ya da iki adam değiştirdiğinizde çok şey fark etmiyor hatta bazen daha iyi duruma gelinebiliyor da... Bu sayı birden beşe altıya çıkarsa takım oyunu çapında düşme oluyor.

Galatasaray dün kendi oyun ritmini bu yüzden cılız rakibine hemen kabul ettiremedi. İkinci yarıda Galatasaray oyunun egemeni oldu. Golünü bulduktan sonra birçok pozisyon da üretti. İşte bu noktada gol vuruşlarındaki yetersizlik kendini gösterdi. Bir gol daha bulmaları, son dakika sürprizi penaltısından doğabilecek golü göğüsleme olanağını verirdi. Penaltı ne denli şanssızlık ise Melo’nun onu kurtarması beklenmedik, unutulmayacak bir gelişme oldu. Bir gerçek de şu ki dünkü rakibinin Elazığspor olması Galatasaray için bir şanstı.