Heyecanı yüksek pozisyonu az derbi

Kadıköy’de dün akşam Fenerbahçe ile Beşiktaş zirve için kapıştı. Başakşehir’in gündüz puan kaybetmesinden sonra iki ezeli rakip için de derbi daha önemli hale gelmişti. Fenerbahçe’de Teknik Direktör Advocaat, Çaykur Rizespor’u 5- 1 yenen kadroyu aynen sahaya sürerken, Beşiktaş’ın teknik patronu Şenol Güneş, Başakşehir ile yenişemeyen 11’den 4 değişiklik yaptı. Güneş, Gökhan İnler, Beck, Aboubakar ve Atınç’ı kulübeye çekerken, Kerim Frei, Tolgay, Tosic ve Gökhan Gönül’ü sahaya sürdü.

Maçın ilk yarısında top daha çok Beşiktaş’ta kaldı ama atak görünen taraf ev sahibi Sarı- Lacivertliler’di. 11 yıldır Kanarya’yı Kadıköy’de yenemeyen Beşiktaş ise hep kontrollu oyunu tercih etti. Beşiktaş’ın ilk yarıda Fener kalesine hiç şutu yoktu. Fenerbahçe ise 31.dakikada Skrtel mutlak bir pozisyonu harcayınca taraflar soyunma odasına golsüz eşitliği bozamadan gitti.

Fenerbahçe ilk 45’te rakibine oranla daha istekli ve hırslıydı. Mücadele vardı ama futbol keyif vermedi. Beşiktaş’ta 11’de forma giyen Kerim Freisahanın en kötülerinden biriydi. Doğrusu ben ne oynadığını anlayamadım.

İkinci yarıda tempo arttı. Advocaat ikinci yarıda Aatıf’ı çıkartıp Volkan Şen’i oyuna aldı. Volkan girince Fener soldan çalışmaya başladı ama istenilen ortalar bu oyuncudan çıkmadı. Gökhan Gönül iyi kapattı Volkan’ı. 57’de Josef, Van Persie’nin pasını harcayınca Fenerbahçe öne geçme fırsatını tepti. 60’da ise Şenol Güneş’ten Aboubakar hamlesi geldi. Pozisyonu az olan bir derbi seyrettik. Öyle ki, Fenerbahçe 60.dakikaya kadar 6 şutta isabet sağlayamazken, Beşiktaş’ın ilk şutu 62.dakikada Marcelo’nun kafasından geldi. 75’de Advocaat bu kez Lens’i sahaya sürüp Sow’u çıkardı. Lens, girer girmez Volkan’ı pozisyona soktu ama bu ataktan da yararlanılamadı. Beşiktaş beraberliğe razı görünümünü ikinci yarıda da devam ettirdi ve geriye de çok yaslandı. Fener son 15’te çok bastırdı ama golü bulamayınca derbi başladığı gibi son buldu.