Hikaye kazanır bazen...

Pop Star yarışmasında yaşamış ama anlamamıştık, bazen bir yarışmayı performans değil hikaye kazanır.Bayhan hikayesi ve o hikayeye Deniz Seki’nin gösterdiği tepkiyle yürümüş gitmişti. O Ses Türkiye’de de benzer bir durum yaşandı.

Hasan Doğru aldığı müzik eğitimine rağmen, babasının yanında garsonluk yaptığı için halka sempatik geldi ve yürüdü.Diğer finalistlerin sesi, yorumu da kötü değildi ama Hasan’ın hikayesi, tavırları seyirciye sıcak geldi.

Bu sadece yarışmacılar değil aslında spot ışıkları altında olan herkes için geçerli bir durum. Röportajlara dikkat edin, genellikle can yakan olaylardan söz edilir, kimse sevincini anlatmaz çünkü bizim seyirci mağdur olduğunu düşündüğünü sever, ona destek verir... Ya da Hasan gibi, hayata kızmamış, hırslanmamış, geleni kabul etmiş insanlar yürür gider... Bir ses ve yorum yarışması olsa bile bazen hikaye hepsinin önüne geçer.O Ses Türkiye’de de aynı şey oldu...

Çok ağır suçlamalar

Show Tv’de Bülent Ersoy Show sona erdi. Her kanalda bir sürü program sona eriyor ama bu başka oldu. Programın altında imzası olan DP Yapımın sahibi Mehmet Fevzi Siverek, Ersoy’a çok ağır eleştiriler yöneltti. İşin dedikodu kısmı değil ama televizyonculuk disiplini kısmı son derece önemli.

Yayına son saniyede gelmeler, canlı yayında akışı değiştirmeler, falcı vesairenin adının yayında durduk yere anons edilmesi gibi suçlamalar var.Ne yapıyor ve neyi yapıyorsanız yapın, televizyonculuk bu tür laçkalıklar kaldırmaz, program biter. Hatırlayın, birkaç hafta önce Hulki Cevizoğlu yayına konuklarından sonra gelmiş, programın açılışına telefonla bağlanmış, fatura da İstanbul trafiğine kesilmişti.

Seyirci aptal ya, konukların ışınlandıklarını düşünecek, program sahibine üzülecek.Televizyonculuk bir disiplin işidir ister şarkı söyleyin ister soru sorun, fark etmez..

Cunda zamanı geliyor

Çekimleri devam eden ve Kanal D’de ekrana gelecek Zeytin Tepesi setinden ilk fotoğraflar paylaşıldı. Projeyi bilenlerden kiminle konuşsam bu dizi mutlak tutacak diyor.

Eğer Zeytin Tepesi tutarsa bilin ki bu yaz Cunda çok daha kalabalık olur.Sevdiğimiz dizilerin çekildiği yerleri ya da dizilerde keşfettiğimiz yerlerde tatil yapmayı seviyoruz. Sonuçta dizilerin bir televizyon reytingi bir de turizm karnesi var.