Himmetlerinizle efendim!..

Üç gündür Başbakan Davutoğlu’nun New York’taki temaslarını takip ediyoruz. Öncelikle, Türkiye’deki bazı meslektaşlarımızın Başbakan Davutoğlu’nun Beyaz Saray ile herhangi bir randevusunun olmamasını esas alarak yaptıkları “Davutoğlu bu geziyi niye düzenledi anlayamadık” türü değerlendirmelerine cevap vermek isterim...

Sayın Davutoğlu New York’ta, ekonomi ve finans çevreleriyle çok önemli görüşmeler yaptı. Daha da önemlisi BM’de ve önemli düşünce kuruluşlarında konuşmalar yaptı.

Amerika’yı biraz olsun tanıyanlar sermayedarların ve özellikle de düşünce kuruluşlarının ülke yönetimindeki etkisini çok iyi bilirler. Hele Türkiye gibi dezenformasyonun boy hedefi haline gelmiş bir ülke için bu çevrelerde birinci ağızdan yapılacak doğru bilgilendirmeler hayati önem taşır.

Şimdi çok daha önemli...

Türkiye Cumhuriyeti’nin “fahri diplomatlarımız” diye bütün imkanlarını seferber ettiği bir yapının kendisini yeteri kadar güçlü hissettiği bir anda taarruza geçerek Türkiye sayesinde elde ettiği bütün imkanları Türkiye aleyhine seferber ettiği bir dönemde...

Musul Büyükelçiliğimiz basıldığında müzmin muhalefetle işbirliği yaparak “O kardeşlerimizi neden bile bile IŞİD’e teslim ettiniz” yaygarasını yapanların “o kardeşlerimizi IŞİD’in eline teslim etmemek için” yapılan Şah Fırat Operasyonu’nu ise dış dünyada Türkiye aleyhine kullandığı bir dönemde...

Velhasıl dış düşmanlarımızın, kendilerine paralel yerli partnerler bulduğu bir dönemde Türkiye’nin, özellikle ABD ve Avrupa’da kendisini iyi anlatma zarureti katmerlenmiştir.

Hâlâ anlamadınız mı?..

Derdi başından aşkın Avrupalıların Türkiye’deki sıradan gelişmeler hakkında 7/24 beyanat aşkını hâlâ anlayamamışsanız, kendi kıytırık sitelerinin bile itibar etmediği marjinal tiplerin zırvalarını, paralel medyanın, “AB’den Türkiye’ye sert tepki” diye manşetlerine taşımasından anlamalısınız artık sahnelenen oyunu.

Özellikle Avrupa ve Amerika’da etkili kişi ve kurumlara yıllardır “himmet”te sınır tanımayan paralel yapı “Şimdi artık hizmet” zamanı demiştir. Bu “hizmet”, çok yönlü bir paralel destek olup en basit yansıması Türkiye aleyhinde yürütülen kara propaganda faaliyetidir.

Bizi ne çok düşünüyorlar!..

Başbakan Davutoğlu’nun dün akşam Dış İlişkiler Konseyi’ndeki bir konuşmasında ilk sorular, onları çok ilgilendiren İç Güvenlik Paketi’nden geldi!

Çünkü bu kesimler, Türkiye’de olup bitenler hakkında sürekli olarak yanlış ve çarpık bilgilerle doldurulmaktadır. İftira kabiliyetlerini şahsında müşahede etmiş biri olarak bunun paralel yapı için sıradan bir icraat olduğunu düşünüyorum.

Zaten, burada yaşayan vatandaşlarımızdan, paralel yapının buradaki yıkıcı faaliyetleri hatta kendi mağduriyetleri hakkında çok üzücü şeyler dinledik.

Kadirşinas Türk milletine dökülen diller ve uhrevî vaatlerle toplanan himmetler, Türkiye aleyhine yoğunlaştırılmış hizmetler olarak geri dönmektedir. Manevi unsurları başkalarına baskı için sürekli kullanan, önüne gelene beddua eden bu yapı acaba bu büyük vebalden nasıl kurtulacak?

Tabii böyle bir endişeleri varsa...

KAFAMA TAKILANLAR..

Çok ayıp Marie Hanım...

Artık çok yakından tanıdığımız ABD'li sarışın sözcü, "Davutoğlu ve bakanlarının ziyaretinden haberlerinin olmadığını söylemiş.

Sözcü Yardımcısı Marie Harf'ın bu cevabını malum medyamız da mal bulmuş mağrip edasıyla sütunlarına taşımış ama...

Bu hanımefendi, ziyaretten bilgileri olduğu halde böyle diyorsa çok ayıp, Türkiye'dekilerin bile unuttuğu Baransu'nun tutuklanmasından bilgisi varken, bu ziyaretten bilgileri yoksa çok çok ayıp.

Bunu haber diye Türkiye'ye taşımak ise........