Atletik bir vücut için beslenmenin önemi yadsýnmaz. Size önereceðim beslenme planý taktikleri eðer kilo probleminiz varsa ondan kurtulmanýzý ve ardýndan vücudun yapýlanarak kas kütlesini arttýrmayý saðlayacaktýr. Eðer kilo probleminiz yoksa direk kaslar uzayacak, hacim kazanacak ve þekil kazanarak vücudun tamamýnda fit ama daha ince bir form kazandýrmayý saðlayacaktýr. Kaslarýn yakýt olarak kullanacaðý yaðý az olarak tüketmek gerek. Beslenme planýnda 3 ana öðün ve 1 ara öðün yemek gerek. Öðünlerde bol sebze ve uygun miktarda meyve yenmesi kas kütlesinin uzamasý ve kas fibrillerin belirginleþmesi için oldukça önemli.
Günde 2 dilim ekmek
Ýkindi öðününde 1 çay bardaðýný geçmeyecek kadar kaslarýn daha hýzlý büyümesine yardýmcý olan tuzsuz yer fýstýðý, kavrulmamýþ badem ve ceviz karýþýmýndan yenmeli yanýna ise 1 porsiyon taze meyve tüketilmeli. Akþam yemeklerinde haftada 2 kere kuru baklagil, haftada 3 kere mevsime uygun etli veya zeytinyaðlý sebze yemeði ve haftada 2 kere de yaðsýz kýrmýzý et ile deðiþtirilmeli. Bu yemeklerin yanýna buharda piþmiþ taze sebzeler, az yaðsýz yoðurt veya tahýllý bir çorba tüketilebilir. Akþam yemeklerinde muhakkak 1 veya 2 dilim tam buðday veya yulaflý ekmek yenmeli. Spor yapýlan günlerde bu beslenmeye ek olarak spordan en az 30 dakika önce yeme iþlemi bitecek þekilde 1 muz veya 1 dilim ekmek ve 1 karper kadar kesilmiþ Antep fýstýklý tahin helvasý gibi glisemik indeksi yüksek yiyeceklerden biri yenmeli. Spordan sonra ise taze çilekli yaðsýz süt veya taze ahududulu yaðsýz yoðurt gibi glisemik indeksi düþük protein içeriði yüksek öðünler yapmak kaslarýn kaybýný önleyecek ve daha fazla hacimleþmesini saðlayacaktýr. Atletik bir vücut için haftada 1 kereyi geçmeyecek þekilde sütlü veya meyveli tatlýlar yenilebilir.
Limon kaslarý geliþtiriyor
Kahvaltýda yumurta, yaðsýz süt ve peyniri ana protein kaynaðý olarak tercih etmeli, tam buðday ekmeði veya yulaf ise kaliteli karbonhidrat kaynaðý olarak seçilmelir. Taze meyveden 1 porsiyon, taze yeþilliklerden ise sýnýrsýz yemek kaslarýn hacim kazanmasý için küçük sýrlar diyebilirim. Limon yeþilliklere bolca sýkýn. Öðle yemeklerinde tavuk, balýk veya hindi eti, yanýna yoðurt veya az yaðlý peynir protein kaynaðý olarak yenmeli, bulgur veya pirinç pilavý da karbonhidratlarýn en iyi kaynaðý olarak tüketilmeli.